Com eliminar les humitats de la cuina

2020-05-06T11:11:05+01:0019 Setembre, 2019|

La cuina és un altre dels espais de la casa on se sol acumular un percentatge elevat d’humitats. Això és degut principalment al vapor d’aigua que generem al cuina els aliments i que pot arribar a produir problemes d’humitat per condensació. A més a més, a la cuina solen produir-se canvis elevats de temperatura provocant un deteriorament superior al que es produeix en altres llocs de l’habitatge.

Des d’Hydrotec et presentem cinc consells útils i senzills que poden ajudar-te a disminuir el grau d’humitat en la cuina.

Com evito les humitats a la cuina?

Tapa les olles i paelles sempre que cuinis

Cobrir els aliments amb tapes t’ajudarà a reduir la quantitat de vapor a l’aire. Una altra opció són les olles de cocció lenta, ja que contribueixen a disminuir la humitat interior. Hi guanyaràs en salut.

Utilitza els extractors

Fer ús dels extractors per capturar el vapor t’ajudarà a reduir la humitat de l’aire. També és important ventilar amb una finestra oberta al mateix temps. No apaguis l’extractor ni tanquis la finestra tan aviat com acabis de cuinar, deixa-la oberta durant 15-20 minuts.

Neteja a fonts l’aigua o restes de menjar

Quan se’ns cau alguna resta de menjar tendim a netejar-la ràpidament, però moltes vegades ho fem de manera superficial i no eixuguem “a fons” les restes d’aigua. És a dir, és important assecar les gotes que queden després de la neteja perquè seran les causants de provocar floridura i humitat.

lavar vajilla

És important mantenir completament seca i neta la vaixella. Foto: Unsplash

Utilitzar un deshumidificador

Utilitza un bon producte antihumitat de tant en tant per assegurar-te d’evitar l’excés d’humitat a la cuina.

Comprovar danys estructurals de l’habitatge es important especialment en cases antigues on pot ser que no hi hagi un aïllament adequat al voltant de les canonades o a les finestres. Assegura’t d’impermeabilitzar la teva llar amb dobles finestres o tancaments hermètics, així com reparar les esquerdes que apareguin en parets i soterranis.

Baixa les escombraries tots els dies i mantingues la vaixella seca

Baixa les escombraries diàriament per a evitar que la floridura proliferi dins de les bosses. N’hi ha prou amb un parell de dies perquè això passi i el mateix ocorre amb la vaixella sense fregar i assecar. Mantenir-la neta i seca evitarà que es converteixi en un focus de gèrmens.

Aquests trucs et poden servir per a evitar parcialment els problemes d’humitat, però si tens humitats en la cuina per problemes d’humitat per condensació et recomanem dur a terme un tractament a fons. A Hydrotec tenim professionals que t’ajudaran a acabar amb elles. Contacta a través d’aquest formulari o trucant al 935 843 379.

Leave A Comment