El problema de la floridura a casa2018-11-08T09:40:17+00:00

Per què apareix la floridura a casa

El floridura és una paraula genèrica que designa diverses espècies de fongs, les espores són presents a la ambient. La floridura sovint apareix en forma de taques de color verd, marró o negre. Aquestes taques apareixen a les cantonades de les habitacions, banys i dutxes sense ventilació, al voltant de les finestres…

Les causes més freqüents de l’aparició de floridura són:

– L’excés de humitat a l’interior dels habitatges.

– Ventilació insuficient (o fins i tot cap en absolut).

– Temperatura excessivament baixa com a temperatura ambient.

Protecció antifloridura per a les cases i habitatges

El desenvolupament de floridura pot, en la majoria dels casos, prevenir-se o alleujar-seguint unes poques normes relatives a la correcta utilització de la ventilació i la calefacció.

Floridura a les habitacions

L’adult mitjana – a través de la respiració i la transpiració – produeix aproximadament 25 cl d’humitat durant una nit de son. Aquesta humitat es produeix en forma de vapor, saturant l’aire de l’habitació i condensant en les parts més fredes (cantonades, vidres de les finestres, bigues de formigó, etc.).

Llevat que l’habitació es ventili durant la nit, això tendeix a donar lloc a la formació de floridura a les cantonades de les parets, darrere dels mobles i al voltant de les finestres.

Hàbits de vida inadequats relacionats amb la calefacció i la ventilació poden causar problemes de salut, com infeccions cròniques de les vies respiratòries.

Per prevenir o millorar aquests problemes s’ha de tenir cura i assegurar un flux permanent d’aire fresc, encara que això no succeeix a les habitacions principals normalment. Un suficient intercanvi d’aire pot assegurar mitjançant l’obertura d’una finestra durant la nit, mentre deixem la porta de l’habitació principal oberta.

Al matí, la finestra ha d’estar completament oberta durant un quart d’hora amb el radiador apagat, mentre s’aireja llit. (Durant les onades de fred, la finestra han de tancar-se i fer servir la calefacció).

Floridura en armaris de paret

La gent sovint contacta amb nosaltres per informar de la humitat i la floridura en els armaris. Un armari és un espai – sovint gairebé hermètic – destinat a l’emmagatzematge de roba i altres objectes. Teòricament, la roba està seca, però sovint encara conté petites quantitats d’humitat que a l’evaporar-se en un espai mal ventilat i fred genera problemes de floridura i humitat. Això és un problema fàcil de resoldre:

– Creació d’orificis de ventilació.

– Les portes poden ser equipades amb “persianes venecianes” (sempre que no siguin hermètiques).

– Els armaris de paret també poden ser ventilats per una trapa posterior.

El més important és assegurar-se que la roba estigui completament seca abans de guardar-la als armaris.

Floridura en banys

Els banys produeixen més vapor d’aigua que qualsevol altra habitació de la casa. Aquesta és la raó per la qual la floridura normalment es troba allà.

Hi ha tres formes senzilles i bàsiques per evitar aquest problema:

– Mantenir la porta tancada en usar la dutxa o el bany per evitar que la humitat s’estengui a les habitacions contigües.

– Obrir la finestra en un angle de 90 graus durant una hora immediatament després, però deixant la porta ben tancada, per mantenir la humitat d’estancament i de condensació a l’interior de la cambra de bany.

– Quan s’omple la banyera, per produir menys vapor d’aigua, omplir el fons de la banyera amb + / – 3 cm d’aigua freda primer i afegir aigua calenta després.

Els següents consells també poden resultar molt útils:

– Instal·lar al bany un ventilador elèctric (extractor d’aire) vinculat a l’interruptor de la llum, acompanyat per una reixa de ventilació a la part inferior de la porta del bany.

– Els banys han de ser pintats amb pintura rentable, que és menys favorable a la proliferació de floridura que les pintures tradicionals.

Els fongs a les vores de les rajoles es pot eliminar amb aigua i sabó i petites quantitats de lleixiu.

Floridura en cuines

La floridura a la cuina és sovint el resultat del mal ús – o no ús – de la campana extractora. Les cuines haurien d’estar equipades amb campanes de cuina dissenyades per extreure l’aire cap a l’exterior.

Les campanes d’extracció s’han de deixar enceses almenys quinze minuts després de la producció de qualsevol vapor.

Floridura en soterranis

Els soterranis han d’estar equipats amb ventilació natural que inclou dos conductes, davanter i posterior, si és possible. Els soterranis molt humits han d’estar equipats amb ventiladors connectats a un interruptor de temps per assegurar la ventilació forçada del soterrani.

Floridura a la roba de casa

Assecar la roba interior de la casa és molt aconsellable, ja que augmenta considerablement la humitat ambiental. En el seu lloc:

– Assequi tota la roba a l’exterior.

– Utilitzeu una assecadora de roba elèctrica equipada amb un conducte d’evacuació de vapor cap a l’exterior.

– Si això no és possible, qualsevol habitació utilitzada per a l’assecat de roba ha d’estar equipada amb un deshumidificador.

Una solució eficaç per combatre la floridura

Si amb totes aquestes precaucions no és possible resoldre el problema, s’ha de considerar la possibilitat de la instal·lació d’un sistema de ventilació forçada de l’habitatge. A Hydrotec comptem amb diversos models segons les necessitats en l’habitatge afectat, premi aquí per obtenir més informació.

Utilització de cookies pròpies i de tercers: Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers, per a recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, per mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, així com analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Per a més informació consulta la nostra Política de Cookies. Com configurar Acceptar