El millor tractament per a la humitat per capil·laritat – Cas real

Humitats, Tractaments

A l’article “Quin és el millor tractament per a les humitats” et vam resumir de manera esquemàtica com identificar el tipus d’humitat que pateix el teu habitatge i quin és el seu tractament.

Avui t’explicarem un cas pràctic en el qual Hydrotec va diagnosticar i va tractar un problema d’humitat per capil·laritat.

Com diagnostiquem la humitat per capil·laritat

Fa aproximadament un parell d’anys, la senyora Isabel ens va cridar comentant que tenia taques en les parets.

Per la informació que ens va subministrar telefònicament vam veure que en el seu cas la humitat no provenia del sostre. Naixia en la part baixa de les parets que donaven al pati amb què, ja durant la trucada, vam saber que podríem ajudar-la.

Un dels nostres experts es va desplaçar a casa seva per a poder avaluar in situ els danys i veure que tractament aplicar.

Hi havia desconxades en la pintura en la part baixa de la paret del menjador, i a l’habitació confrontant ja començaven a apuntar taques fosques, que s’elevaven fins aprox. 60 cm.

Com les taques es trobaven a menys d’un metre d’alçada tot apuntava al fet que es tractava d’humitat per capil·laritat. De totes maneres, per a confirmar les nostres sospites utilitzem un hidròmetre per a mesurar el grau d’humitat de l’interior del mur.

A la part que tocava el sòl, l’interior del mur estava xop. Això ens ho va acabar de confirmar, ens enfrontàvem a un problema d’humitat per capil·laritat.

Com realitzem el tractament d’humitat per capil·laritat

Una vegada localitzat el problema, vam procedir a mesurar els metres lineals de parets afectades per a fer la valoració d’un tractament amb injeccions de resina.

Li presentem l’informe, i la senyora Isabel va decidir tirar endavant amb la solució. Volia acabar amb el problema al més aviat possible.

Els nostres especialistes van aplicar injeccions de resina a 9 cm d’alçada del sòl i distanciades entre elles en 10 cm.

La resina aplicada s’expandeix aprox. 15 cm amb el que les aplicacions efectuades se superposen formant una barrera que impermeabilitza la base de la paret i impedint que la humitat ascendeixi.

Amb el tractament aplicat la paret ja no anava a rebre més humitat, amb el que l’assecat era ja cosa de temps, però una paret si no fem res pot trigar fins a un any a assecar-se per complet.

La senyora Isabel no volia estar amb el menjador i l’habitació en aquest estat tant de temps amb el que ens va demanar una solució més ràpida.

Per tant, vam procedir a aplicar el sistema de rehabilitació ràpida, en el qual els tècnics de Hydrotec repiquen el guix en mal estat i apliquen el morter tècnic macroporós, que permet la transpiració de la humitat residual que conté la paret.

Què és la visita de Control d’assecat

Al cap d’un mes de l’aplicació vam fer una visita de Control d’assecat, per a verificar que el mur estava sec i donar-li el vistiplau.

Com el mur estava en les condicions òptimes d’humitat, se li va lliurar a la Sra. Isabel un Informe amb el Procediment a seguir després de la finalització del tractament realitzat.

Vam tornar a veure fa uns dies a la senyora Isabel. Va passar a veure’ns, i ens va explicar que abans del tractament havia estat anys aguantant parets desconxades i taques, i provant tota mena de remeis casolans, sense aconseguir encertar la solució i que, gràcies al tractament realitzat, no havia tornat a veure humitats a la seva casa.

A Hydrotec t’acompanyem i assessorem durant tot el procés

Telefona’ns al 900101077 o contacta amb nosaltres

Sol·licita un diagnòstic gratuït i acaba d’una vegada, i per sempre d’aquesta molesta humitat.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís