Salnitre, una conseqüència de la humitat per capil·laritat i filtració

Humitats

Quan al nostre habitatge patim humitats, ja siguin per capil·laritat o per filtració, ens podem trobar que algunes parets tenen parts blanques, com a petits elements cristal·litzats. A això se’n diu sals higroscòpiques (més conegudes com a salnitre). És un símptoma d’humitat i pot aparèixer tant en parets exteriors com interiors.

Com hem vist en altres posts, les aigües del subsòl són absorbides pels porus dels materials constructius i, malgrat que alguns materials filtren aquesta aigua, el que no solen filtrar són les sals minerals. Aquestes sals, a diferència de l’aigua, no aconsegueixen evaporar-se i es van acumulant gradualment fins a formar aquestes plaques de salnitre tan característiques, que ens adverteixen de la presència d’humitats en el nostre domicili.

Encara que a vegades aquest salnitre es pot manifestar com una fina línia envidrada, depenent del grau d’humitat, aquest salnitre pot arribar a fer trencadisses en les rajoles o el guix de les nostres parets.

Com eliminar el salnitre

Abans de saber com eliminar el problema definitivament, primer hem de descobrir l’origen i la tipologia d’humitat que tenim a casa. Una vegada esbrinats, prendrem les mesures necessàries:

  • Humitat per Capilaritat: El tractament que recomanem per a aquesta mena d’humitat, és la injecció de resina o, el que seria més adequat, la de gel al llarg de la paret a través de perforacions realitzades en aquesta. El que aconseguim amb això és crear una barrera en el capil·lars interns per a detenir l’ascens de la humitat.
  • Humitat per Filtració: El tractament per a aquesta mena d’humitat es realitza mitjançant un sistema Encubat o Cuvelage. El que s’aconsegueix amb aquest tractament és retenir la humitat existent per a evitar que afecti les parets.

Una vegada hàgim detectat quin tipus d’humitat afecta al teu habitatge, des d’Hydrotec, ens posarem a treballar per a eliminar-la: posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon 935 843 379 o emplena el nostre formulari de contacte. Els nostres tècnics prendran nota de les teves dades per a programar una visita totalment gratuïta per a realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució al problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís