3 causes d’humitat per capil·laritat a la llar

Humitats, Sin categorizar

La humitat per capil·laritat és un tipus d’humitat que acostuma a aparèixer quan determinats materials de la construcció ja no poden absorbir l’aigua i les sals minerals que es generen en el subsòl.

La capil·laritat s’origina quan a l’aigua continguda en el terreny que envolta l’habitatge és succionada pel material que està en contacte amb ella (fonaments, murs de contenció, etc.). Aquest problema acostuma a aparèixer en cases i pisos antics ja que, tant per l’antiguitat dels materials com per les seves característiques, no estan preparats per a un bon aïllament entre la fonamentació i les parets exteriors.

A continuació des d’Hydrotec volem explicar-vos en què consisteixen les 3 causes principals de la humitat per capil·laritat a la llar.

1. Humitat natural

Tots els edificis i cases es troben envoltats per humitat de forma natural, afectant especialment a les plantes baixes i en soterranis. Materials com el maó o la pedra són porosos, el que promou la creació d’humitat per capil·laritat. L’excés d’humitat sol manifestar amb l’aparició de taques fosques, trencs i males olors.

2. Materials de construcció en contacte amb la tierra

A l’hora d’iniciar la construcció d’un edifici, actualment és habitual utilitzar materials no absorbents i instal·lar mesures per evitar que la humitat de la terra entri en contacte amb l’estructura de la casa. Tot i tenir en compte aquells factors externs que poden afectar a l’estructura de l’edifici, en moltes ocasions, el deteriorament dels materials amb el pas dels anys fan que els diferents tipus d’humitats puguin tornar a aparèixer gradualment.

3. Defectes en l’aïllament entre la fonamentació i les parets externes

Els defectes en l’aïllament entre la fonamentació i les parets externes poden provocar la filtració d’aigua dins dels murs i per tant la incrustació de taques de substàncies salines a la paret.

Les humitats per capil·laritat poden generar un deteriorament en alguns elements de la casa, com la pintura o el parquet, provocar baixades de tensió en la instal·lació elèctrica i alhora promoure l’aparició de floridura a la llar, el que pot suposar un problema per a la salut.

Per eliminar aquest tipus d’humitats, una de les recomanacions que acostumem a fer des d’Hydrotec és impermeabilitzar els murs afectats mitjançant la injecció d’una solució de resines, en gorma aquosa o en gel, per tal d’aturar el creixement de la humitat per la paret.

En cas d’identificar la presència d’humitats per capil·laritat a la teva llar, no dubtis en contactar amb nosaltres i t’informarem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís