Humitat per capil·laritat: com diferenciar-la i eliminar-la

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Casa con jardín - Humedad por capilaridad cómo diferenciarla | HydrotecLa humitat per capil·laritat la solem trobar en plantes baixes, cases, soterranis o garatges. L’edifici ha de tenir contacte directe amb el sòl

La humitat per capil·laritat sol ser una de les més temudes, l’acostumem a descobrir en habitatges no tan moderns: plantes baixes, cases unifamiliars i soterranis. Avui t’ensenyarem a diferenciar-la dels altres tipus d’humitat.

 

Perquè la humitat sigui per capil·laritat han de complir-se obligatòriament dues condicions

La humitat per capil·laritat ve del subsol, i s’obre pas pujant per les teves parets a través dels porus dels materials de construcció.

 1. L’espai, sigui habitatge, garatge, traster, oficina, etc., ha de tocar el sòl.
 2. La taca, no s’ha de veure aïllada. Hauries d’estar veient una taca estesa.

A partir d’aquí, hi ha alguns signes que podrien estar indicant l’existència d’humitat per capil·laritat en la teva llar. Et diem quins són

 

9 senyals que indiquen l’existència d’humitat per capil·laritat

 1. S’inicia a la part de les teves parets, o en marcs que toquen el terra
  Cerca en la part baixa de les teves parets, recorda que puja. La taca començarà arran de terra i pujarà fins aprox. 70 cm/1,5 m.
 2. Pintura saltada i deteriorada
  Antigament en casos d’humitat es picava la paret, i s’enguixava i pintava amb pintura plàstica antihumitat. Aquest remei és insuficient si prèviament no s’ha solucionat el problema d’arrel. A curt/mitjà termini la humitat tornarà a ser visible, i inflarà la pintura, com si es tractés d’un petit globus, fins a fer-la esclatar.
 3. Aparició de salnitre
  Veuràs que al voltant de la taca hi ha un rastre blanc, semblant al que deixa l’aigua de mar en evaporar-se.
  Això passa perquè la humitat que s’obre camí a través de la paret arrossega amb ella sals procedents del subsol. Aquestes sals solen ser un dels causants principals del deteriorament de metalls i altres materials de construcció.
 4. També pots observar directament el deteriorament dels materials. Quan toques la paret hi notes sorra i pots arribar a percebre que la paret està més tova. Compte, la humitat podria estar afectant també l’estructura.
 5. La humitat per capil·laritat, com la resta de les humitats, també pot donar lloc a l’aparició de taques de floridura.
 6. Marcs inflats o portes que no ajusten
  La humitat puja també a través dels marcs de fusta, inflant-los i fent que les portes no ajustin bé.
 7. Sòcols o parquets que salten
  És també molt habitual que la humitat provoqui que els sòcols de les parets acabin desprenent-se d’aquesta. Pots observar el parquet aixecat sobretot a les cantonades.
 8. Problemes amb la instal·lació elèctrica
  En habitatges que tenen humitat per capil·laritat és freqüent veure que els embellidors dels endolls salten a causa del deteriorament de la paret. Aquí es pot observar a primera vista que la humitat pot estar arribant a afectar el cablejat de l’habitatge, i donant lloc a petits curtcircuits que fan que salti el diferencial.
 9. Sensació de fred i augment del consum de calefacció
  A l’hivern aquests habitatges són especialment incòmodes. És difícil fer desaparèixer en ells la sensació de fred i això provoca moltes vegades una major despesa energètica.

 

Localitzada, i ara que faig?

Al principi de l’article et dèiem que la humitat per capil·laritat és una de les més temudes. Doncs ja pots deixar de témer-la.

Hydrotec apliquem solucions definitives per als tres tipus d’humitat existents (Capil·laritat, filtració i condensació).

Els nostres experts et visitaran, avaluaran la causa i et proposaran la solució. En el cas d’humitat per capil·laritat:

 1. Segellarem el pas a la humitat, amb aplicació d’injeccions de resina per a crear una barrera horitzontal en la base del mur, paret, etc.
 2. Repicarem el guix
 3. Aplicarem morter tècnic macroporós

Aquest tipus de morter és transpirable, la qual cosa permet que la paret respiri i elimini la humitat residual.

Truca’ns ara, portem des de 1988 ajudant les llars a deslliurar-se de la humitat.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís