Humitat per Condensació2019-11-04T09:40:26+01:00

Humitat per condensació

Conseqüències de la humitat per condensació

Baf als vidres o finestres que “ploren”

Proliferació de malalties respiratòries

Augment de la factura de la calefacció

Males olors en l’ambient i en la roba

Taques de floridura a les parets, mobles i roba

Causes i efectes de la humitat per condensació

La humitat per condensació es crea quan hi ha un excés de vapor d’aigua en l’ambient i aquest passa d’un estat gasós a un estat líquid al contactar amb una superfície freda.

Com més vapor d’aigua en l’ambient hagi a l’interior de l’habitatge, més condensació es formarà.

Les causes de la humitat per condensació són principalment quatre:

  • La producció excessiva d’humitat dins de la casa (cuinar, planxar, dutxar-nos, dormir, respirar, etc.)
  • Ventilació inexistent o insuficient.
  • Contrast tèrmic de l’interior a l’exterior de l’habitatge.
  • Tenir un habitatge molt hermètic.

L’aparició de la condensació pot ser degut a la combinació de diverses de les causes anterior, no només una. Posem un exemple explicatiu. Imaginem que augmentem la família amb l’arribada d’un nadó i just es decideix canviar les finestres per unes més eficients. Potser l’any passat no hi hagués problemes d’humitat, però just aquest hivern comença a veure floridura a les parets. El nouvingut implica nous canvis en la rutina (més dutxes, més planxa, respirar, etc) i les finestres noves aporten més hermeticitat a l’habitatge. En aquest cas els nous canvis en l’habitatge provoquen condensació.

Un dels principals efectes associats a la humitat per condensació és l’aparició de floridura. Aquest fong prolifera més fàcilment en materials que són porosos (com el guix) o en zones on l’aire no circula prou.

El color habitual de la floridura és el negre. Les taques d’humitat per condensació les podem trobar a les cantonades de les habitacions, en banys amb ventilació insuficient, al voltant de les finestres, darrere o dins d’armaris o en les zones més fredes de les parets i sostres.

A llarg termini, la floridura pot tenir efectes nocius sobre la salut ja que pot causar malalties pulmonars (asma o al·lèrgies) i / o cefalees. Els col·lectius més vulnerables a la floridura són persones amb sensibilitat al·lèrgica, ancians i nadons. Per tant, si observem fongs a casa és símptoma que hi ha una mala qualitat de l’aire interior i ens serà perjudicial.

Un altre efecte típic de la humitat per condensació és el baf als vidres i en la fusteria d’alumini. Produït pel xoc tèrmic, és més perceptible a l’hivern que a l’estiu, a causa de que la temperatura de l’exterior és molt més baixa que la temperatura interior. Per això és usual veure les finestres amb baf als vidres o fins i tot plorant.

A més, amb un grau d’humitat alt a l’interior de l’habitatge, el confort tèrmic és menor, per tant, tindrem més sensació de fred que el fred que existeix en realitat.

Demana ara el teu pressupost sense compromís

Els camps marcats amb un asterisc * són obligatoris.

A l'fer clic a ENVIAR, declara haver llegit i accepta la política de privacitat.

Com solucionar problemes d’humitats per condensació en un habitatge

Sistema de ventilació mecànica per insuflació

La instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació constitueix una solució eficaç i econòmica als problemes tenaços de les humitats per condensació i la floridura a casa.

El funcionament d’aquest sistema consisteix a recollir aire de l’exterior per insuflarlo (prèviament escalfat i filtrat) a l’interior de l’habitatge. El que aconseguim és que l’aire estigui en constant moviment per impedir que es condensi i tinguem un confort tèrmic adequat. A més, treballa automàticament el que permet autoregular depenent de les necessitats de cada habitatge i de les condicions ambientals de l’exterior.

Un altre avantatge és que facilita l’expulsió eficaç de radó cap a l’exterior dels soterranis i habitacions. Els resultats estan garantits.

En Hydrotec comptem amb diferents sistemes de ventilació mecànica per eliminar la humitat per condensació. Depenent del grau d’humitat i la quantitat de m3 d’aire de les estances afectades, els nostres tècnics li proposaran la solució més efectiva i més econòmica.

Models de sistemes de ventilació mecànica

sistema de ventilación
Sistema de ventilació VDF66
sistema de ventilación AirMix
Sistema de ventilació AirMix
Urban, sistema para de
Sistema de ventilació VMI Urban
Sistema para evitar humedades en casa | Hydrotec
Sistema de ventilació VMI
Sistema de ventilación VDF73 | Hydrotec
Sistema de ventilació VDF73