Humitat per condensació

Conseqüències de la humitat per condensació

Baf als vidres o finestres
que ‘ploren’

Proliferació de malalties respiratòries

Augment de la factura
de la calefacció

Males olors a l’ambient
i a la roba

Taques de floridura a
parets, mobles i roba

  Efectes de la humitat per condensació

Un dels principals efectes associats a la humitat per condensació és la aparició de floridura. Aquest fong prolifera més fàcilment en materials porosos (com el guix) o en zones on l’aire no circula prou.

El color habitual de la floridura és el negre. Les taques d’humitat per condensació les podem trobar a les cantonades de les habitacions, als banys amb ventilació insuficient, al voltant de les finestres, darrere o dins d’armaris oa les zones més fredes de les parets i els sostres.

A llarg termini, la floridura pot tenir efectes nocius sobre la salut ja que pot causar malalties pulmonars (asmes o al·lèrgies) i/o cefalees. Els col·lectius més vulnerables a la floridura són persones amb sensibilitat al·lèrgica, ancians i nadons. Per tant, si observem fongs a casa, és símptoma que hi ha una mala qualitat de l’aire interior i ens serà perjudicial.

Un altre efecte típic de la humitat per condensació és el baf als vidres ia la fusteria d’alumini. Produït pel xoc tèrmic, és més perceptible a l’hivern que a l’estiu, ja que la temperatura de l’exterior és molt més baixa que la temperatura interior. Per això és usual veure les finestres amb baf als vidres o fins i tot plorant.

A més, amb un grau d’humitat alt a l’interior de l’habitatge, el confort tèrmic és més baix, per tant, tindrem més sensació de fred que el fred que existeix en realitat.

5 años garantía filtración | Hydrotec

Garantia dels tractaments de Hydrotec

Els tractaments d´humitat per condensació estan garantits per 5 anys. Contacta ara!

  T'assessorem, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres

  Tens algun dubte?

  *Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris

  Fent clic a ENVIAR, declares haver llegit i acceptes la Política de Privadesa.


    Causes de la humitat per condensació i de l’aparició de floridura

  La humitat per condensació es crea quan hi ha un excés de vapor d’aigua a l’ambient i aquest passa d’un estat gasós a un estat líquid en contactar amb una superfície freda.

  Com més vapor d’aigua a l’ambient hi hagi a l’interior de l’habitatge, més condensació es formarà.

  Les causes de la humitat per condensació són principalment quatre:

  • La producció excessiva d’humitat dins de la casa (cuinar, planxar, dutxar-nos, dormir, respirar, etc.)
  • Ventilació inexistent o insuficient
  • Contrast tèrmic de l’interior a l’exterior de l’habitatge
  • Tenir un habitatge molt hermètic

  L’aparició de la condensació pot ser deguda a la combinació de diverses de les causes anterior, no només una. Posem un exemple explicatiu. Imaginem que augmentem la família amb l’arribada d’un nounat i justament es decideix canviar les finestres per unes de més eficients. Potser l’any passat no hi hagués problemes d’humitat, però just aquest hivern es comença a veure floridura a les parets. El nouvingut implica nous canvis a la rutina (més dutxes, més planxa, respirar, etc) i les finestres noves aporten més hermeticitat a l’habitatge. En aquest cas, els nous canvis a l’habitatge provoquen condensació.

    Com solucionar problemes de humitats per condensació a casa

  SISTEMA DE VENTILACIÓ MECÀNICA PER INSUFLACIÓ

  La instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació constitueix una solució eficaç i econòmica als problemes tenaços de les humitats per condensació i la floridura a casa.

  El funcionament d’aquest sistema consisteix a recollir aire de l’exterior per insuflar-lo (prèviament preescalfat i filtratge) a l’interior de l’habitatge. El que aconseguim és que l’aire estigui en moviment constant per impedir que es condensi i tinguem un confort tèrmic adequat. A més, treballa automàticament el que permet autoregular-se depenent de les necessitats de cada habitatge i de les condicions ambientals de l’exterior.

  Un altre avantatge és que facilita l’expulsió eficaç de radó cap a l’exterior dels soterranis i les habitacions. Els resultats estan garantits.

  A Hydrotec comptem amb diferents sistemes de ventilació mecànica per eliminar la humitat per condensació. Depenent del grau d’humitat i la quantitat de m3 d’aire de les estades afectades, els nostres tècnics us proposaran la solució més efectiva i més econòmica.

  Sistema de ventilació VDF66

  Sistema de ventilació VMI Urban

  Sistema de ventilació Purevent

  Sistema de ventilació VMI Cube

  Demana ara el teu pressupost sense compromís