La importància del control de la humitat en interiors

Consells, Humitats, Tractaments

Tots sabem que l’origen de les humitats està relacionat amb les partícules d’aigua que hi ha en l’aire. En canvi, la humitat relativa es refereix al percentatge de vapor d’aigua en l’aire a una temperatura determinada, en comparació amb el vapor d’aigua que l’aire és capaç de contenir a aquesta temperatura.

Quan la humitat relativa dins de l’habitatge és massa alta o massa baixa, pot comportar problemes de salut, malestar i, en general, la sensació d’un ambient carregat.

A l’article d’avui volem explicar-vos per què hem de tenir controlada la humitat a la llar per posar en relleu la seva importància.

Per què és important la qualitat de l’aire interior?

La majoria de les nostres activitats diàries ens obliguen a romandre prolongats períodes de temps en interiors. Tenint en compte que bona part d’aquest temps ho passarem a casa, a major puresa de l’aire tinguem, menor probabilitat que els membres de la llar estiguin exposats a malalties.

Un dels factors que solen alterar la qualitat de l’aire en un espai tancat és la humitat. Mantenir controlats els nivells d’humitat ambient evitarà problemes respiratoris, al·lèrgies o un altre tipus d’afectacions a la salut.

Consells per controlar la humitat en l’habitatge

Tal com ja hem comentat en l’apartat anterior, una manera efectiva d’evitar malalties és millorant la qualitat de l’aire de l’interior de casa nostra. A continuació a Hydrotec t’expliquem algunes accions senzilles per reduir la humitat ambiental i garantir que la qualitat de l’aire sigui l’òptima:

  • Obre les finestres per a proporcionar una ventilació creuada (corrent d’aire) i reduir la humitat interior
  • Distribueix plantes d’interior en les estades per purificar l’aire de forma natural
  • Si els problemes perduren, instal·la sistemes de ventilació forçada
  • Revisa i neteja els teus electrodomèstics (per exemple, canvia els filtres de l’aire condicionat)
  • Aspira catifes i tapisseries i evitar els teixits sintètics (sofàs, cortines, cobrellits, etc.)

Esperem que, mitjançant el nostre post, puguis mantenir els nivells d’humitat controlats a l’interior del teu habitatge. A Hydrotec som una empresa especialitzada en el tractament de tot tipus de problemàtiques derivades de les humitats. Si necessites assessorament per millorar la qualitat de l’aire de la llar, contacte amb nosaltres i te n’informarem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís