5 Consells per a controlar la humitat a l’hivern

Consells, Humitats, Tractaments

A l’hivern acostuma a faltar ventilació natural a les nostres cases, es creen ambients humits i les habitacions se saturen d’aire insalubre. L’aparició d’humitats pot ser un problema per a la nostra salut i donar lloc a antiestètiques taques de floridura en les parets.

Avui en Hydrotec veurem 5 consells per a controlar la humitat a l’hivern.

Què fer per a controlar la humitat a l’hivern?

L’hivern és l’estació més freda de l’any i la baixada de temperatures sol venir acompanyada de pluges. Els habitatges actuals estan aïllats i són eficients energèticament per a evitar que el fred i l’aire exterior entre les nostres cases. No obstant això, l’aïllament tèrmic no és el millor aliat per a controlar la humitat.

Lluny del que pugui semblar, si no ventilem la humitat es queda atrapada a l’interior de les nostres llars i pot desencadenar en un problema d’humitats o l’aparició de floridura.

1.Ventilar la casa a l’hivern

Els problemes deguts a l’excés d’humitat durant l’hivern són més greus en els climes freds, on les cases estan més aïllades per a reduir la pèrdua de calor. L‘aire de l’hivern sol ser fred i sec, si ho deixem entrar en la nostra llar, disminuirà el nivell d’humitat de les habitacions.

Sí, ho sabem: a ningú li ve de gust obrir les finestres i deixar que entre aire fred a l’hivern. No obstant això, repetir aquest gest al matí i a la nit durant 5-10 minuts, és més útil i sa del que sembla.

A més, convé repetir-ho diverses vegades al dia, sobretot si ens dutxem amb aigua calenta o generem vapor cuinant i, per tant, el nivell d’humitat detectable en l’aire de casa augmenta.

2. Vigilar els focus d’humitat

La humitat en un entorn domèstic també sol procedir de l’ús d’aparells elèctrics: la rentadora, assecadora, la planxa o la caldera són importants focus d’humitat. El mateix ocorre amb els vapors produïts en la cuina o el bany: evita que s’acumuli condensació amb uns bons extractors i t’ajudarà a prevenir la formació d’humitat per condensació.

Evidentment, no podem deixar d’usar-los, però sí que canviar els nostres hàbits: obrir una finestra o el balcó per a deixar que tot el que produeixi aire calent i humit es ventili.

3. Calefacció

Una tercera manera de frenar la humitat és augmentar la temperatura de la casa. L’ús de calefacció central o d’una xemeneia redueix la humitat relativa perquè les temperatures més altes contenen més aigua. Això ajuda a controlar la humitat que provoca el nostre estil de vida.

4. Utilitzar deshumidificadors

Per a mantenir els nivells d’humitat sota control durant l’hivern, utilitza un deshumidificador. Es crearà un clima agradable en cada habitació, a més ajudarà a aconseguir el nivell d’humitat adequat en llocs especialment humits com el bany o el soterrani i millorarà la qualitat de l’aire.

5. Canvi d’hàbits

Si la humitat és massa alta, per sobre del 50-60%, augmenten les amenaces per a la salut i les malalties degudes a la floridura a la casa. Si no tenim la possibilitat de ventilar adequadament o controlar els focus d’humitat, podem reduir l’excés d’aigua en l’ambient amb un canvi d’hàbits.

Tapar les olles, prendre dutxes més curtes, no estendre la roba dins de casa, planxar amb menys vapor i no entrar objectes mullats a l’interior de casa com a paraigua i impermeables, fins que estiguin secs. D’aquesta manera evitarem la formació de floridura, humitat i males olors.

 

Hydrotec acaba amb la humitat de manera definitiva

Si el teu problema amb la humitat no és estacional i està afectant el teu habitatge des de fa temps, no dubtis a comptar amb nosaltres, trobarem quina és la causa de les humitats i t’indicarem la millor solució en cada cas.

Si t’ha agradat aquest post del blog de Hydrotec i t’ha semblat útil, no oblidis comentar-lo i compartir-lo amb algun amic o familiar.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís