Com eliminar olor d’humitat i taques, dels teixits de la teva casa

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Perceps en els tèxtils de la teva casa: cobrellits, matalassos o sofàs… un lleuger (o no tan lleuger) olor d’humitat? T’expliquem per què i com eliminar-ho.

Per què fa olor d’humitat

El primer en què hem de fixar la nostra atenció és en les nostres pràctiques. Per a mantenir les nostres llars salubres i lliures d’olors hem de ventilar i eixugar la roba adequadament.

 • Per a ventilar adequadament has d’obrir bé totes les finestres durant no gaire estona (5/10 minuts són suficients). Obrir les finestres en excés pot ser un problema a l’estiu per la calor i a l’hivern pel fred.
 • El següent serà fer autocrítica i veure si eixuguem la roba adequadament. Estendre la roba en interiors no és sa, ja que proporciona humitat extra al teu habitatge. D’igual manera, recollir la roba humida impedeix el seu correcte assecat.

Si fins i tot seguint aquestes pautes l’olor d’humitat persisteix, es deu a un problema de l’habitatge. En aquest cas, hauràs de recórrer a un expert que dictamini la causa que la produeix i com eliminar-la.

No hi ha humitat, però segueixo percebent olor

És molt probable que, una vegada eliminat el problema d’humitat, l’olor perduri en tèxtils.

Coixins, cobrellits, catifes, sofàs o matalassos… són com esponges que absorbeixen la humitat i moltes vegades mostren taques de floridura. Anem a veure com eliminem l’olor d’humitat i les taques.

Abans de començar amb el tractament

 • Eixuga la superfície a tractar amb un paper absorbent o drap de fibra, també pots utilitzar l’assecador de cabell a una certa distància i evitant la temperatura màxima.
 • Posteriorment raspalla-la suaument.
 • Després del raspallat pots tractar la taca, tingues en compte en tots els casos no fer servir massa aigua i provar abans en una cantonada del teixit la seva reacció.

5 trucs per a eliminar taques i olor d’humitat

Enumerem a continuació els remeis més efectius contra taques i olor causats per la humitat.

 • Bicarbonat
  Empolvora amb bicarbonat la superfície (que quedi ben coberta) deixa actuar durant aproximadament 8 hores. Després retira amb l’ajuda d’un raspall suau i l’aspiradora.
 • Aigua oxigenada
  L’aigua oxigenada és un excel·lent desodorant per la seva acció bactericida, fungicida i desinfectant. Ideal per a usar sobre grans superfícies. Polvoritza i deixa que s’assequi.
 • Vinagre blanc
  En un polvoritzador barreja una tassa de vinagre blanc i una tassa d’aigua calenta i ruixa la mescla sobre les taques. Deixa actuar de 5 a 10 minuts i esbandeix amb aigua. Deixa assecar completament.
 • Barreja feta amb bicarbonat
  Per a taques més complicades pots utilitzar una mescla de bicarbonat (1/2 got), sabó (1 cullerada petita) i aigua oxigenada (1/4 got). Aplica la pasta sobre la taca amb una esponja i deixa actuar 10 min. Esbandeix amb aigua i deixa assecar.
 • Essència d’arbre de te
  Igual que l’aigua oxigenada, actua com a desodorant per les seves propietats fungicides i bactericides. En un polvoritzador (750 *cc) afegeix 10 gotes d’oli essencial d’arbre de te i aigua freda.

També pots fer ús de productes de rentada en sec. En tots els casos, abans de qualsevol procés de neteja llegeix l’etiqueta del fabricant i informa’t de si pots usar aquests remeis.

Recorda que eliminar taques i olors NO és la solució definitiva contra problemes d’humitat. Si no elimines la causa principal el problema, tornarà.

Hydrotec, i acaba amb les humitats

A Hydrotec som experts en el tractament d’humitats. Utilitzem des de fa ja vint-i-cinc anys els millors productes i tècniques.

Tant si la humitat de la teva llar és per capil·laritat, filtració o condensació, tenim la solució al teu problema.

Truca’ns o contacta pel formulari web

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís