Perills de dormir en una habitació amb floridura i humitats

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

La humitat per capil·laritat i la formació de floridura en el dormitori és motiu de preocupació, tant pels danys estructurals com per les conseqüències per a la salut. Avui en el blog de Hydrotec veurem els perills de dormir en una habitació amb floridura i humitats.

Per què es crea floridura al  dormitori?

En termes generals, la floridura engloba diversos tipus de fongs microscòpics, les espores dels quals són invisibles a simple vista (solen tenir entre 1 i 15 micres de diàmetre) i poden recórrer grans distàncies a través de l’aire.

Els dormitoris són un tipus d’habitació molt agradable per a la floridura, ja que solen estar tancades i mal ventilades. A més, durant la nit es crea un ambient ideal perquè aquests microorganismes es reprodueixin, es genera una humitat considerable i prolongada, gràcies a la transpiració i respiració de qui dormen.

Dormir amb floridura és un perill per a la salut

La floridura i les humitats són un fenomen amb el qual moltes persones conviuen fa temps, però no ha estat fins fa poc que s’ha començat a estudiar sobre els efectes i riscos que suposa viure o romandre en llocs amb floridura.

L‘exposició a microorganismes, com les espores de floridura, pot crear una sèrie de patologies importants, sobretot en les persones més febles de la nostra llar: els nens i ancians.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, entre un 10% i un 50% dels habitatges i edificis dels Estats Units i Europa, presenta un excés d’humitat en el seu interior, la qual cosa fa que aquests llocs siguin insalubres i genera importants problemes de salut i consum energètic.

Per això l‘OMS, insta la població a parar esment a aquestes situacions, perquè l’excés d’humitat és una amenaça real i tangible per a la salut de les persones.

Vejem quins són els principals riscos de dormir en una habitació amb floridura:

Principals perills de dormir en una habitació amb floridura

Les conseqüències per a la salut poden ser rellevants. En un estat primari de la floridura, poden produir-se els següents problemes de salut:

 • Estats irritatius en les vies respiratòries:
  • Sinusitis: inflamació de les vies respiratòries altes.
  • Bronquitis i asma: inflamació de les vies respiratòries baixes.
 • Maldecaps persistents.
 • Dificultat per a concentrar-se.

Quan comencem a notar la típica olor desagradable de la floridura, significa que hi ha proliferació d’espores i, amb el temps, això pot provocar els següents símptomes:

 • Cansament particular.
 • Nàusees i vòmits.
 • Alteracions del somni.
 • Canvis d’humor i efectes dràstics en el comportament en nens petits.

Malalties que produeix la floridura

En alguns casos, també poden produir malalties greus com:

 • Intoxicació per floridura en el dormitori: un dels riscos és el de contreure aspergil·losis broncopulmonar al·lèrgica, una malaltia pulmonar causada per floridura del gènere aspergil·lus fumigatus. Les persones més exposades són les que ja pateixen asma crònica. Si no s’actua a temps, poden produir greus danys en els pulmons. Es poden formar grans cicatrius a causa de la reducció de l’intercanvi entre aire i sang en la seva superfície.
 • Infeccions internes causades per floridura: persones amb un sistema immunitari afeblit (com els malalts de càncer o els que acaben de sotmetre’s a un trasplantament) poden contreure infeccions que poden fins i tot provocar la mort.

Què causa floridura al dormitori?

Quan apareix floridura, el primer que cal fer és intentar determinar d’on procedeix la humitat i determinar quina és la causa principal. Algunes de les causes de la humitat a la llar són:

 • Humitat per capil·laritat.
 • Humitats degudes a defectes de construcció.
 • Ús excessiu d’aigua durant la construcció en edificis de nova planta.
 • Infiltració de la pluja a través de la teulada.
 • Fugides de baixants i canalons oclosos.

Una vegada identificada la causa de la floridura en la llar i el dormitori, és necessari entendre com eliminar-lo. A internet podem trobar moltes solucions, però quan es tracta de salut, el millor és acudir a professionals experts perquè acabin amb el problema d’humitats com més aviat millor.

Hydrotec, acaba amb la floridura i la humitat en el dormitori

Si la causa de la floridura és la humitat per capil·laritat, caldrà revisar el grau d’humitat ascendent a les parets i fer-ne una valoració. Hi ha la possibilitat que calgui injectar resina per evitar la seva remuntada capil·lar

En aquest cas i en altres situacions on el teu habitatge estigui afectada per humitats, el millor és aconseguir un bon diagnòstic. Vols posar fi a la floridura i les humitats?

Contacta amb l’equip de Hydrotec.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís