3 consells per controlar els nivells d’humitat a la llar

Consells, Humitats, Tractaments

La humitat ambient depèn de diferents factors i afecta de manera variada a l’interior i a l’exterior del nostre habitatge. Per aconseguir una sensació de benestar a casa nostra, controlar la humitat relativa és fonamental. Aquest fenomen fa referència a la relació entre la quantitat de vapor d’aigua que té una massa d’aire i la màxima que podria tenir.

En el post d’avui, volem compartir 3 consells per controlar els nivells d’humitat a la llar que a Hydrotec, com a experts en humitats amb més de 20 anys d’experiència en el sector, ens han ajudat a solucionar aquells problemes derivats de les humitats.

1. L’higròmetre, un aliat per controlar la humitat

Una de les claus per comprendre i poder controlar les humitats en els diferents espais de la llar, és mitjançant l’ús de l’higròmetre. Aquest instrument de mesura ens permet conèixer el grau d’humitat en l’aire.

Per aconseguir que aquesta eina faci correctament la seva funció, és important utilitzar-la seguint les instruccions d’ús. L’habitual és que per mesurar la humitat a les habitacions del nostre habitatge, situem l’higròmetre a la zona on es vol realitzar el càlcul i esperem uns minuts (això depèn de cada model) fins que a la pantalla de l’aparell apareix un valor estable.

2. Adapta la temperatura del teu habitatge a cada estació de l’any

Els nivells d’humitat a la llar van variant segons l’època de l’any en què ens trobem. A l’estiu, solem mantenir la nostra casa més ventilada, el que fa que la humitat relativa es mantingui en valors molt més baixos als registrats a l’hivern, ja que en aquesta estació és més freqüent l’ús d’estufes o calefacció jo què es tractin menys les diferents estances.

Aquestes variacions tèrmiques afecten tant a la nostra llar com a la nostra salut, i per aquest motiu, hem de contemplar-les per així aconseguir mantenir un control i anticipar-nos als possibles problemes d’humitats.

3. Una solució solvent: la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànic

Si el que vols és mantenir uns nivells d’humitat estables en l’habitatge durant tot l’any, una de les solucions definitives és la instal·lació d’un sistema de ventilació forçada. El seu mecanisme permet que, de forma automàtica, els seus ventiladors facilitin circular aire renovat per l’interior de les diferents estances.

A Hydrotec, treballem amb un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència en solucionar qualsevol tipus de problema d’humitats. Posa’t en contacte amb nosaltres i els nostres tècnics prendran nota de les teves dades per programar una visita totalment gratuïta per realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució a el problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís