Com afecta la humitat a la nostra salut?

Humitats

La presència d’humitat a la nostra llar té conseqüències directes a la nostra salut. De la mateixa manera que un baix nivell d’humitat ambient pot causar efectes negatius a les persones, un excés del nivell d’humitat també pot ser perjudicial per a l’organisme.

A part de perjudicar la conservació de la casa, la humitat està relacionada amb la quantitat d’al·lèrgens i microorganismes de l’ambient. A continuació t’expliquem com afecta la humitat a la nostra salut

1. Reaccions al·lèrgiques

Els habitatges amb uns nivells alts d’humitat són ideals per a la proliferació d’àcars i fongs. Un dels més comuns és l’alternaria alternata, un al·lergogen humà que pot originar rinitis i reaccions d’hipersensibilitat. Aquests organismes microscòpics domèstics s’adapten perfectament a ambients d’entre 70 i 80% d’humitat. A mesura que es propaguen solen manifestar-se diferents tipus d’al·lèrgies.

La floridura és un fong que també sol aparèixer per excés d’humitat. Es reprodueix mitjançant espores que són transportades per l’aire. Quan aquestes espores es van acumulant damunt de superfícies humides, com pot ser una catifa o la paret, comencen a multiplicar-se. Els símptomes relacionats amb la floridura també es manifesten amb diferents tipus d’al·lèrgies respiratòries i símptomes asmàtics.

2. Problemes respiratoris

Un estudi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir que hi ha evidència epidemiològica per a afirmar que les persones que viuen en pisos o cases amb humitat estan en risc de desenvolupar problemes respiratoris.

D’acord amb els estudis de l’OMS, les reaccions al·lèrgiques respiratòries estan directament relacionades amb ambients amb un alt índex d’humitat.

És important mesurar la humitat de la casa per a saber què podem fer en cada cas. Si el nivell està per sobre de les recomanacions, existeixen diferents solucions per a combatre els problemes derivats de la humitat.

3. Síntomes de reuma i malalties òssies

Quan a una casa hi ha alts nivells d’humitat, aquells problemes de salut relacionats amb malalties òssies solen augmentar. El dolor i el malestar causat per malalties reumàtiques o altres problemes ossis incrementen en ambients humits, per això és important mantenir els nivells d’humitat dins d’un rang específic perquè els extrems no t’afectin.

Mantenir una humitat relativa entre 45 i 55% en la llar és recomanable per a evitar l’afectació a la nostra salut. Si necessites recórrer a un equip professional per a acabar amb els problemes d’humitat, no dubtis a contactar amb nosaltres i t’informarem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís