Com evitar la humitat en un bany sense finestres?

Humitats

Per evitar l’aparició d’humitats, la ventilació és un dels factors imprescindible, principalment en aquells llocs i habitacions on es poden concentrar alts nivells d’humitat. Un d’aquests llocs és, sense cap dubte, el bany. És per això que cal saber com evitar la humitat en un bany en el cas que no tingui finestra.

Encara que a Espanya és obligatòria la presència d’extractors o altres sistemes de ventilació en els banys, en alguns edificis és comú que els banys no tinguin sortida a l’exterior i no comptin amb alguna via de ventilació.

La humitat als banys sol aparèixer amb freqüència a causa de la gran quantitat de vapor d’aigua que es genera. És per això que, si el sistema per renovar l’aire no funciona adequadament, poden aparèixer problemes relacionats amb la pintura, les olors i fins i tot arribar a causar problemes de salut. A més, els problemes que deriven de la humitat estructural poden ser realment greus i una paret afectada severament per la humitat pot perdre fins a un 50% de la seva capacitat de càrrega.

Per poder evitar aquestes situacions, la solució més eficaç és instal·lar un extractor (podem trobar-ne en qualsevol botiga especialitzada en bricolatge i construcció com Leroy Merlin o AKI que elimini l’aire contaminat. Els extractors permeten airejar i ventilar l’estada, a més d’eliminar la floridura i les males olors.

No obstant això, cal tenir en compte els següents aspectes per garantir l’eficiència de de l’extractor:

1. Evitar col·locar el sistema de ventilació a prop de les portes i les reixetes de ventilació

2. Evitar col·locar el sistema de ventilació sobre de la banyera o de la dutxa, ja que està prohibit per motius de seguretat

3. El millor lloc per instal·lar el sistema de ventilació serà a la part superior de la paret o al sostre

Si un cop instal·lat l’extractor al bany veiem que la humitat apareix en altres habitacions de la casa en forma de taques negres és important contactar amb un especalista a humitats.

El mètode més comú és que el sistema de ventilació compti amb un interruptor, de manera que es pugui escollir quan accionar-lo. No obstant això, aquesta opció implica que depenguem dels usuaris per solucionar el problema de les humitats, de manera que el més eficaç és implementar un sistema de ventilació autoregulat.

La renovació de l’aire en un bany que no disposi de finestra és fonamental per garantir el benestar i evitar futurs problemes. La condensació d’humitat al bany pot arribar a afectar a altres parts de l’estada, per la qual cosa és imprescindible mantenir la ventilació en el bany.

 

 

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís