Com gestionar la humitat de la llar a la tardor

Consells, Humitats, Tractaments

Amb l’arribada de la tardor, una de les estacions més plujoses de l’any, hem de preveure que els índexs d’humitat seran més grans, afectant tant a l’exterior com a l’interior de l’habitatge.

L’augment del nivell d’humitat ambiental a l’interior d’una casa sol manifestar-se amb una sensació de xafogor constant, dificultats per refrigerar de forma natural les estances i l’aparició de taques fosques a les parets, entre altres conseqüències comuns.

A Hydrotec, com a especialistes en el control d’humitats, volem explicar-te com gestionar els nivells d’humitat a la tardor a través dels següents consells pràctics:

Mantingues les habitacions ventilades

Per evitar la concentració d’humitat dins dels diferents espais de l’habitatge, obrir les finestres amb freqüència per renovar l’aire de forma natural és una de les primeres recomanacions que poden ajudar a resoldre el problema.

El bany és una de les zones de la casa amb un alt índex d’humitat. Per millorar la seva ventilació a Hydrotec recomanem instal·lar un extractor d’aire. Altres espais on solen aparèixer problemes d’humitat són la cuina, els soterranis i pàrquings. Tant la ventilació natural com la instal·lació d’extractors d’aire també són solucions òptimes per a aquests espais. Si el problema persisteix, hi ha tot tipus de tractaments hidròfugs per evitar l’acumulació excessiva d’humitat a la llar.

Controla la humitat relativa a l’interior de l’habitatge

Per aconseguir una sensació de benestar dins de casa és important que la temperatura sigui l’adequada per a cada època de l’any. Controlar la humitat relativa de l’interior dels diferents espais és una de les claus per a un major confort.

Si no disposes d’un sistema de ventilació a l’habitatge, una manera de tenir el control de la humitat és a través d’un higròmetre, un aparell electrònic que permet mesurar la humitat de forma exacta. Al mesurar la humitat amb aquest instrument, podem controlar que la humitat relativa de l’aire de casa es trobi entre els valors recomanats.

No cobreixis les taques d’humitat

Si han començat a aparèixer taques fosques a la paret o sostre d’alguna de les estades del teu habitatge, no és recomanable que les amaguis amb pintura ni tampoc amb els mobles, ja que això impedirà la circulació natural d’aire. Si no es tracta correctament amb productes especialitzats, millorant la ventilació de l’habitació o amb la supervisió d’un equip tècnic el problema pot empitjorar.

A Hydrotec, com a especialistes en el control d’humitats, podem encarregar-nos del teu cas per buscar l’origen de el problema. El nostre tècnics s’ocuparan d’avaluar les diferents afectacions per trobar la solució que millor s’adapti al teu habitatge. Contacta amb nosaltres sense compromís!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís