Electroósmosis autònoma, realment funciona?

Humitats, Tractaments

Què és la electroósmosis?

És un tractament utilitzat per eliminar humitats. Es basa en un fenomen químic que consisteix en el moviment d’un líquid sota la influència d’un camp elèctric a través d’un medi porós com pot ser una paret.

En teoria, a l’igualar la càrrega elèctrica del líquid (en aquest cas, aigua) fa que els elements es repel·leixin, de manera que l’aigua surt de la paret a l’tenir la mateixa polaritat que ella.

Però, realment funciona?

L’Institut de desenvolupament de la construcció, Building Research Establishment (BRE) NO reconeix l’ús de la electroósmosis com a mesura eficaç per acabar amb les humitats en parets.

Del seu llibre, Entenent la Humitat: Efectes, Causes, Diagnòstic i Tractaments podem destacar el següent:

“Hi ha dues tecnologies diferents: activa i passiva, i cap d’elles ha estat aprovada per cap laboratori reconegut. Per ara, el major nombre de sistemes utilitzats són els passius, és a dir els que no reben electricitat. “

Tot i la teoria, el funcionament de la electroósmosis segueix sent un misteri: la seva efectivitat no ha estat demostrada en laboratoris i les proves de camp no han estat encoratjadores.

Més raons per no fer servir electroosmosi

En primer lloc, hi ha un aspecte que aquesta teoria no té en compte i és que la força que fa l’aigua al penetrar a les parets o el terra és molt més gran que la que pot exercir aquesta tècnica sobre les molècules d’aigua.

Segons la BRE, les instal·lacions inspeccionades inclouen l’aplicació de enguixats, els quals per si mateixos ja constitueixen una barrera contra la humitat. Això indueix la sospita que els èxits que ha pogut produir aquesta tècnica estan més relacionats amb l’aplicació de morters que amb l’electroosmosi.

Per què no eliminar el problema de manera definitiva?

Les solucions temporals són només això, solucions temporals. Si el que volem és desfer-nos de les humitats, ja siguin per condensació, per capil·laritat o per filtració, el millor és actuar a l’arrel de el problema.

A HYDORTEC portem molts anys solucionant problemes d’humitats amb uns resultats impecables. Un gran equip ens ajuda a dissenyar tractaments especialitzats per a cada necessitat.

Hydrotec garanteix els tractaments contra la humitat per capil·laritat durant 30 anys. Eliminar la humitat per capil·laritat amb Hydrotec ara és possible.

En cas de patir humitats per capil·laritat a casa contacti amb nosaltres a través del formulari o telèfon gratuït 935 843 379.

Tu decideixes si vols lliurar-te de les humitats per sempre i cuidar la imatge i la salut de la teva llar. Nosaltres t’ho posem fàcil.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís