Humitats a la llar: quines són les més comuns?

Humitats, Tractaments

Una casa amb humitats NO és una casa sana. A Hydrotec, com a empresa especialitzada en el control de les afectacions derivades de la humitat, avui volem compartir amb vosaltres la nostra experiència per al seu control i tractament.

A continuació us hi expliquem les característiques de les humitats més comunes que solen aparèixer en l’habitatge perquè les pugueu solucionar a temps

Humitat per condensació

Quan hi ha excés de vapor, molt comú en espais com el lavabo o la cuina, podràs apreciar com alguns dels materials exposats començaran a deteriorar-se. La floridura a les parets, les males olors o l’acumulació de vapor d’aigua en les finestres són tres senyals que evidencien que el teu habitatge té problemes d’humitat per condensació.

La clau per fer front a aquest tipus d’humitats és atacar al seu origen. Per poder donar una solució efectiva una de les alternatives és aconseguir una millor ventilació. Amb la instal·lació d’un sistema de ventilació forçada es pot insuflar aire filtrat i preescalfat a l’interior de l’habitatge per evitar la condensació.

Humitat per capil·laritat

Els murs i parets dels habitatges, sobretot aquells construïts sota terra, estan exposats a la humitat provinent de l’exterior. Les afectacions derivades de la humitat per capil·laritat han d’estar controlades, ja que poden debilitar l’estructura de la casa.

Per anticipar-se, és adequat el tractament que cal per poder recuperar el desgast que hagin sofert. A Hydrotec apliquem el tractament d’injecció de resines silà-syloxanos, una solució que crea una barrera per evitar que es filtrin les humitats en els materials.

Humitat per filtració

L’aigua pot penetrar des de l’exterior d’un immoble a través de fissures en la seva estructura. Això sol passar per una mala impermeabilització o la manca d’aïllament de les parets, sostres, murs, façanes o cobertes.

Segons on aparegui la filtració, l’aplicació d’un morter tècnic o la injecció de resines silà-syloxanos o en cas de vies d’aigua injecció de resines acuareactivas solen ser les solucions més efectives.

Esperem que el post t’hagi servit per conèixer una mica més de prop les principals problemàtiques derivades de les humitats a la llar. Si vols més informació, al blog de Hydrotec seguirem publicant informació del sector. Per a més dubtes, contacta amb nosaltres i t’atendrem sense cap tipus de compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís