Humitats al lavabo? Desfes-te’n d’elles amb aquests trucs

Consells, Humitats

La humitat per condensació és la responsable de causar les molestes humitats al bany i és un problema comú en la majoria de les llars.

La condensació té a veure amb la temperatura, l’aire i el vapor d’aigua. Al dutxar-se, la humitat es barreja amb l’aire convertint-se en vapor d’aigua que, al entrar en contacte amb una superfície freda, fa que es formin gotes als miralls i les finestres. Aquest efecte es coneix com condensació. Com més calent és el vapor d’aigua, més humitat pot contenir l’aire i major serà la condensació.

Els principals efectes de la humitat per condensació són: la presència de floridura a les parets, males olors (tant en l’ambient com en les tovalloles), i baf. No obstant això, pots evitar que això passi, prenent algunes mesures que et proposem des Hydrotec.

Com evitar la condensació al bany?

Per evitar que es formi condensació al bany, en primer lloc, has d’obrir la finestra immediatament després de dutxar-te. Si no la té, una bona opció és col·locar un extractor al bany, ja que recull la calor.

Si no tens extractor ni finestra al bany, llavors has de obrir la porta i alguna finestra de la casa durant al menys 10 minuts. Aquest temps és suficient perquè el vapor s’elimini per complet.

  • Netejar les superfícies després de dutxar-se

Netejar les superfícies del bany amb un drap després d’utilitzar la dutxa ajudarà a eliminar la floridura. Tot i que pugui semblar tediós, és una tasca que no portarà molt de temps i evitarà problemes causats per condensació.

  • La cortina del bany

Si la teva banyera o dutxa té cortina enlloc d’una mampara, has de cuidar-la en extrem per evitar que es formi floridura a les cantonades. Per a això, és recomanable estirar-bé després de la dutxa i rentar-la mínim dues vegades al mes.

  • Extractor o deshumidificador?

Si el teu bany és tancat i no té finestra, una bona alternativa és adquirir un extractor o un deshumidificador. Els poses en funcionament mentre et dutxes i redueixen enormement la condensació.

Un extractor extreu l’aire humit i l’expulsa a l’exterior, mentre que un deshumidificador detecta la humitat de l’aire i la recull com aigua.

  • Mirall antibaf i assecat de catifes

El mirall del bany és un altre dels elements en què queda reflectit el vapor de la dutxa. Una solució és col·locar un mirall amb un coixinet antibaf calent.

Les catifes i les tovalloles s’han d’assecar a l’aire lliure després del bany i rentar-se amb aigua calenta una vegada a la setmana.

En definitiva, aquests són petits trucs per evitar que la condensació elimini teu bany però per a l’eliminació definitiva de les humitats al bany si et causen molèsties, el més recomanable és contactar amb professionals. A Hydrotec som especialistes en l’eliminació d’humitats. Contacta’ns i t’informarem!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís