Humitats al pis de lloguer. A qui li toca pagar?

Humitats, Tractaments

Vius de lloguer i, de sobte, apareixen taques d’humitat o humitats a la paret d’una de les habitacions. Com has d’actuar? Et toca pagar la reparació? A Hydrotec portem més de 20 anys atenent problemes d’humitats per condensació, filtració o capil·laritat en habitatges, garatges o locals comercials, per la qual cosa són incidències que es produeixen amb regularitat.

La relació entre inquilins i propietaris és important a l’hora de realitzar les reparacions necessàries, no obstant això, sempre s’ha de tenir en compte el que diu la llei sobre aquest tema i l’OCU.

Què ha de pagar el propietari

En primer lloc hem de llegir bé el contracte d’arrendament, document que hauria de recollir els punts que acordin l’inquilí i el propietari. Si no fos així, la Llei d’Arrendaments Urbans distingeix entre “obres de conservació” que ha de dur a terme el propietari, i les obres de “petites reparacions per desgast” que li corresponen a l’inquilí.

Dins d’aquestes obres de conservació estarien les humitats per mal estat de la façana o filtracions; o humitats en les parets relacionades amb danys en la façana, la qual cosa correspondria a la comunitat de veïns, ja que es tracta d’una obra que concerneix a l’estructura de l’edifici.

 

Qui paga les humitats per condensació?

Les humitats per condensació solen presentar-se a les parets i els sostres dels pisos, especialment en aquells que no reben la llum del sol durant el dia, estan situats en ciutats amb gran nivell d’humitat com Barcelona i la diferència de temperatura entre l’exterior i l’interior és major.

Aquest tipus d’humitats solen produir-se a les habitacions amb escassa ventilació i on es dóna un major ús de l’aigua calenta com els banys o cuines. Per a intentar evitar les humitats en pisos és important realitzar una adequada ventilació, com obrir les finestres després d’utilitzar el bany, col·locar finestres dobles o amb aïllants i no abusar en excés de la calefacció.

Si segueixen apareixen humitats a les parets del teu habitatge, has de comunicar-ho immediatament al propietari i, depenent de la vessa, serà la seva competència o li correspondrà a la comunitat de propietaris de l’edifici. Els experts recomanen sol·licitar un informe pericial en cas que no s’arribi a un acord per a avaluar els danys i on s’originen.

A Hydrotec recomanem als propietaris realitzar un tractament antihumitat per a evitar que les humitats puguin reaparèixer. Contacta amb nosaltres a través del nostre formulari o a través del telèfon 935 843 379 i els nostres tècnics es posaran en contacte amb tu.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís