Les humitats a casa les cobreix l’assegurança?

Humitats

Les humitats a casa són un dels problemes més habituals que poden donar-se, especialment en zones amb un alt índex d’humitat com Barcelona. Per això, és important contractar una assegurança de llar per a poder cobrir danys ocasionats per la generació d’humitat en l’habitatge. A pesar que les pòlisses s’encarreguen de cobrir possibles desperfectes, no sempre és així. Tot depèn del tipus d’humitat i quin és el seu origen, a més de la modalitat d’assegurança contractada.

Des de Hydrotec et presentem els tipus de desperfectes més habituals ocasionats per les humitats a casa i quins són els que cobreix l’assegurança.

Humitats per condensació

Les humitats per condensació es generen per la diferència de temperatura de l’exterior amb l’interior. A vegades es deu a una mala ventilació o mal ús (o abús) de la calefacció. En aquest cas, la responsabilitat de la seva reparació correspon al propietari de l’habitatge, ja que es tracta d’un problema de manteniment.

Per a evitar que apareguin taques d’humitat a les parets o baf a les finestres, és important mantenir una temperatura de confort tèrmic i constant (23-24 graus com a màxim).

En el cas que les humitats es deguin a danys en l’estructura de l’edifici, llavors la reparació per humitats correspondrà a l’assegurança de la comunitat de propietaris.

Danys per inundacions

Cau una pluja torrencial a la teva ciutat i s’inunda casa teva o cau aigua per les parets. Ho cobreix l’assegurança de la llar? En aquest cas, les pòlisses tenen un apartat en el qual s’inclouen els danys per fenòmens meteorològics. No obstant això, hi ha limitacions i requisits per a sol·licitar indemnització.

En primer lloc, dependrà de si l’aigua prové de dalt a baix o de baix a dalt. És a dir, si es van donar pluges de més de 40 litres per metre quadrat (el límit habitual que estableixen les assegurances multirisc) o si ha entrat aigua procedent de la teulada o parets a causa de fenòmens meteorològics adversos, les assegurances es fan càrrec de la cobertura (ATENCIÓ pot ser que no s’inclogui els trasters). Si per contra, l’aigua procedeix del clavegueram o del carrer provocant inundacions en baixos, es farà càrrec el Consorci de Compensació d’Assegurances.

Humitats per avaries

Se li ha trencat la canonada al veí i cau aigua al teu pis? En aquest cas és l’altre inquilí el que ha de fer-se càrrec dels desperfectes ocasionats per l’avaria, entre els quals es troben les humitats. Però per a l’assumpció de responsabilitats s’han de complir els següents requisits: trencament accidental d’una canonada i absència de més de 74 hores de l’inquilí.

En el cas que es produeixi una avaria accidental a casa teva per trencament d’una canonada del bany o aigüera i provoqui inundacions, es farà càrrec l’assegurança a tot risc. Solament has de demostrar que es tracta d’un desperfecte accidental.

En definitiva, les assegurances de la llar es fan càrrec dels desperfectes de les humitats a casa, però si desitges solucionar els problemes de condensació en un habitatge o sol·licitar una revisió d’aquesta, contacta amb Hydrotec.

Aprofita la nostra oferta abans que arribi l’hivern!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís