Què és la humitat relativa i quin és el nivell ideal per a la nostra llar?

Consells, Humitats, Tractaments

En anteriors articles ja hem parlat sobre com afecten les humitats en les nostres llars, la importància de cuidar l’ambient de la llar i com controlar aquestes humitats. Avui us volem parlar sobre la humitat relativa i de quin és el nivell ideal per a la nostra llar.

Què és la humitat relativa?

La humitat relativa és la relació entre quantitat de vapor d’aigua continguda a l’aire i la màxima quantitat que l’aire seria capaç de contenir a aquesta temperatura. La humitat relativa és proporcional a la temperatura i altament sensible als seus canvis. També és un factor important en els sistemes d’automatització d’edificis centrats en el confort humà, com l’aire condicionat.

Quin és el nivell ideal per a la nostra llar?

Els nivells ideals d’humitat per a la nostra llar estan entre el 40% i 60%. Hem de tenir clar que ni un ambient sec ni l’excés d’humitat són bons per a la salut. D’una banda, tenir humitat a menys 40% pot provocar sequedat en els ulls i pell. En canvi, tenir una llar amb més de 60% d’humitat, afavoreix el creixement d’àcars i fongs, provocant malalties respiratòries.

Com controlar-la?

Una vegada que ja sabem que és la humitat relativa, us expliquem com hauríeu de poder controlar-la. Des d’Hydrotec et donem alguns consells:

  • Mantenir l’espai entre 20-22 °C
  • Ventilar l’espai obrint portes i finestres (molt recomanable, a més, pel tema Covid)
  • Evitar tendir la roba dins de casa
  • Evitar les plantes a l’interior.

A Hydrotec som una empresa especialitzada en el tractament de tota mena de problemàtiques derivades de les humitats. Si necessites assessorament per a millorar les condicions d’humitat en la teva llar o en l’oficina, contacta amb nosaltres. T’informarem sense compromís!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís