3 consells per allunyar la humitat de la llar

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Cada estació de l’any comporta canvis atmosfèrics que tenen una afectació concreta a casa nostra. Tot i que les estacions d’hivern i tardor ens puguin semblar que són més propícies a l’aparició d’humitats no és així, ja que la pujada de les temperatures no és l’únic factor variable que pot tenir conseqüències en l’estructura d’un immoble. El clima del lloc (no és el mateix el d’un apartament en un poble costaner que el d’una casa al mig de la muntanya), la ventilació de les habitacions o la qualitat de l’aïllament de la casa o edifici són altres factors que cal tenir en compte.

Al post d’Hydrotec us donarem 3 consells per allunyar la humitat de la llar ara que tot just entrem a l’estació més calorosa de l’any.

1. Puja la temperatura, Puja la humitat a casa?

Tal com hem destacat al principi del post, és important tenir en compte les condicions climàtiques pròpies del lloc on tenim ubicat el nostre habitatge. De fet, segur que us haureu adonat que un dia d’estiu amb la mateixa temperatura sentireu més sensació de calor en un lloc amb el clima humit que en un amb el clima sec. Un cas que ens podria servir d’exemple és la diferència entre Barcelona i Madrid. La proximitat del mar amb la ciutat comtal potencia més humitat a l’aire, cosa que augmenta el vapor d’aigua a l’ambient. Per mantenir una temperatura òptima a casa nostra durant els mesos de més calor, el RITE (Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques als Edificis) recomana que a l’interior de l’habitatge es mantingui una humitat relativa en 45-60% i una temperatura entre els 23 -25º C.

2. Humitat per condensació: també a l’estiu

Quan el percentatge de vapor d’aigua dins una estada de la casa és molt alt, en entrar en contacte amb una superfície freda es produeix un fenomen de condensació. Tot i ser un problema més comú a l’hivern, no hem de descuidar el manteniment de zones com el bany o la cuina.

L’aparició de floridura a les cantonades de les habitacions oa prop de les finestres són habituals quan es manifesta la humitat per condensació. A Hydrotec recomanem la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació ja que és el mètode més eficaç per evitar aquest tipus de problemes. A través d’aquest sistema, l’aire de l’estada està en moviment constant, cosa que evita que la humitat es condensi.

3. Les conseqüències d’un mal aïllament: humitats per capil·laritat

L’absorció d’aigua pels capil·lars dels murs i les parets d’un habitatge depèn de la seva porositat i permeabilitat. Els materials utilitzats en la construcció d’edificis antics no permetien un bon aïllament entre les parets exteriors i l’interior de l’immoble, per això és habitual trobar aquest tipus d’humitats a pisos i cases antigues. Si a més, les parets i els murs estan en contacte directe amb el subsòl, la humitat per capil·laritat pot empitjorar més l’estat de l’habitatge.

Hydrotec, la solució definitiva als teus problemes d’humitats

Per solucionar els diferents problemes d’humitats a l’habitatge, a Hydrotec oferim un diagnòstic gratuït que inclou:

  • Visita amb un tècnic especialista
  • Explicació insitu dels nostres serveis
  • Pressupost sense compromís

Si vols saber més sobre com tractar la humitat per capil·laritat, condensació o filtració, no ho dubtis més i posa’t en contacte amb nosaltres. Més de 25 anys d’experiència abalen els nostres tractaments.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís