Casos reals. Malalties respiratòries en edificis amb humitat

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

En el nostre blog hem parlat molt de sobre els problemes de salut que porten amb si les humitats. Avui et parlem de 9 casos de persones que van desenvolupar malalties respiratòries greus a causa de la humitat en els edificis dels seus centres de treball.

6 treballadors d’un hospital van desenvolupar asma

Un insuficient aïllament i ventilació motivava que en les plantes superiors d’un hospital sorgís humitat i floridura.

Això va provocar que, en un període de dos anys, 6 dels 53 treballadors del centre que realitzaven les seves funcions en aquestes plantes fossin diagnosticats d’asma.

Arran dels fets es va realitzar un estudi del qual es va extreure el següent:

  • Només un d’ells havia tingut abans antecedents d’aquesta patologia, i tots ells experimentaven millora en sortir del centre de treball.
  • Els resultats en les analítiques a les quals van ser sotmesos no van mostrar respostes als al·lergògens presents en els ambients.

2 casos de malalties respiratòries en un edifici d’oficines amb humitat

També en un edifici d’oficines que es trobava parcialment sota en nivell del sòl i mostrava a vegades catifes o moquetes humides es van donar dos casos de trastorns respiratoris.

  • El primer d’ells va ser un treballador de quaranta-vuit anys que va mostrar símptomes d’asma 6 mesos després d’entrar a treballar en el centre. A més, es va observar que millorava en sortir a menjar, fora de l’edifici i durant els caps de setmana.
  • El segon es tractava d’una dona de trenta-set anys que va mostrar dispnea dos anys després de la seva incorporació al centre. En aquest cas es va diagnosticar pneumonitis per hipersensibilitat. La pacient va ser tractada amb antibiòtics, però no va millorar de manera definitiva fins que no va abandonar el centre de treball.

Cas 3 – Pneumonitis per hipersensibilitat en una escola amb humitat

En aquest cas l’edifici afectat era una escola de sostre pla i ventilació insuficient. En ella s’havia identificat alt contingut en aigua, tant en parets com en terres.

La persona afectada era una professora (sense antecedents) que va emmalaltir greument a l’inici del curs escolar, reincorporant-se al treball un mes i mig més tard.

No obstant això, diversos mesos després va tornar a mostrar dispnea, tos i febre moderada, i va ser diagnosticada amb sarcoïdosi atípica que va desembocar sis anys més tard en una fibrosi pulmonar greu.

Les seves anàlisis de sang van mostrar exposició a diversos tipus de floridura. A partir d’aquí el seu diagnòstic va anar canviant i van acabar tractant-la de pneumonitis per hipersensibilitat. Com en els casos anteriors la seva condició millorava notablement en trobar-se fora de l’edifici.

Aquests són només alguns dels casos reals que han estat documentats de malalties respiratòries en edificis amb humitat. Si tens humitat en la teva llar, no esperis que això pugui causar-vos a tu o als teus un problema, que com veus, pot arribar a ser molt greu. Posa’t ja en mans expertes.

Hydrotec – El teu expert a eliminar humitats

Som experts en el tractament de les humitats. Sigui com sigui la causa d’humitat en la teva llar no dubtis a consultar-nos. Una anàlisi prèvia per part dels nostres especialistes ajudarà a diagnosticar i valorar el teu problema.

Crida’ns, o contacta amb nosaltres, i deixa que et deslliurem de la humitat de manera definitiva.


Referències

Caso 1 – J. M. Cox-Ganser,C. Y. Rao,J.-H. Park,J. C. Schumpert,K. Kreiss – Asthma and respiratory symptoms in hospital workers related to dampness and biological contaminants

Caso 2 – Hoffman RE, Wood RC, Kreiss K. – Building-related asthma in Denver office workers

Caso 3 – A Thörn, M Lewné, L Belin – Allergic alveolitis in a school environment

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís