Com treure l’olor d’humitat de la roba

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Mujer oliendo ropa - Cómo quitar el olor a humedad de la ropa | Hydrotec

Que la nostra roba faci bona olor ens agrada, i transmet una imatge neta i cuidada als altres. D’igual manera, hi ha olors que produeixen justament l’efecte contrari. Avui et direm què la causa i com llevar olor d’humitat de la roba.

Consells per a evitar l’olor d’humitat a la nostra roba

  • Treu la roba del bombo quan acabi el cicle de rentada

Deixar la roba humida dins de la rentadora produeix bacteris que faciliten l’aparició de l’olor. Per això, immediatament al final de la rentada convé treure la roba i estendre-la perquè s’eixugui.

  • No posis mai roba humida en el cistell de la roba bruta

Barrejant la humitat amb la brutícia estem creant un brou de cultiu per a bacteris. Seran allí com en un balneari, tranquil·les i desprenent olors.

  • Deixa la rentadora oberta entre rentada i rentada

La rentadora moltes vegades acaba acumulant floridura en els seus racons. Per això és molt important facilitar el seu assecament deixant-la oberta. També netejar les gomes, i fer de tant en tant una rentada sola amb ½ litre de vinagre blanco o de neteja, ajudarà a fer que la floridura no s’acumuli en la màquina.

  • Estén la teva roba a l’aire lliure i recull-la quan estigui ben seca

La roba ha d’eixugar-se sempre a l’exterior. Fer-ho en interiors fa que moltes vegades estiguem col·laborant a traspassar humitat a l’ambient de la nostra llar creant humitat per condensació.

Cuida sempre de recollir la teva roba ben eixuta i no la guardis humida en cap concepte. Vigila les zones més gruixudes de les teves peces: cintures, butxaques, colls…

Com llevar l’olor d’humitat de la roba

Que fer quan el mal ja està fet.

Si en posar-te una peça, notes olor d’humitat el més fàcil per a evitar-ho, és tornar a rentar-la. Hauria d’haver-hi prou amb un programa curt. Introdueix, en aquesta rentada, una tassa de bicarbonat en el tambor de la teva rentadora, i utilitza a més una miqueta de suavitzant. Després no oblidis assecar-la bé.

Si la peça no pot rentar-se en la rentadora, empolsega-la amb bicarbonat i deixar-la un dia perquè s’absorbeixi bé. Després espolsa i raspalla bé la peça. També t’ajudarà polvoritzar-la amb aigua barrejada amb unes gotes de llimona.

Buscar l’origen per a encertar la solució.

Si fas tot això, però la teva roba o els teixits de la teva llar continuen tenint olor d’humitat pot ser que la causa no sigui a la roba sinó on la guardes. En aquest sentit, mantenint net i sec l’armari t’ajudés. Però hauràs d’analitzar el perquè en el teu armari hi ha floridura

Com eliminar la floridura de l’armari

Pots netejar-ho amb aigua i bicarbonat o lleixiu, assecar-ho bé i deixar-ho obert fins que estigui completament sec. Només llavors pots tornar a guardar la teva roba. També, reforçar la protecció posant  cajas o bolsas antihumedad en el seu interior, pot ajudar-te temporalment.

Però si el teu armari té floridura, segurament pateixes un problema d’humitat per condensació a la teva llar. Comprova si hi ha condensació d’aigua en els ponts tèrmics (gotetes o baf en els vidres o en els marcs d’alumini) o si veus alguna taca de floridura darrere dels mobles.

Para evitar la causa de la humedad lo mejor es recurrir a un especialista.

Hydrotec el teu aliat contra la humitat i els seus problemes associats

A Hydrotec portem des de 1988 ajudant les llars a eliminar els seus problemes d’humitat. Som experts i els nostres tractaments són coneguts a escala internacional.

No deixis que la humitat minvi la teva qualitat de vida i truca ara. Recorda que la humitat no és només molesta, també és perillosa per a tu i per als teus

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís