Insectes de la humitat. Peixets d’argent

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Un altre dels problemes que té la humitat de les llars és la proliferació d’insectes. Avui, des del nostre blog, et parlem dels insectes de la humitat.

Insectes de la humitat

Existeixen diferents espècies d’insectes a qui els encanta la humitat, entre ells les cotxinilles d’humitat i els “bitxos bola” (crustacis terrestres). Però aquestes dues espècies s’alimenten de vegetals i de restes animals, i per aquest motiu no són massa comuns en ciutats. En canvi, són habituals en grans metròpolis els anomenats peixets de plata.

Segur que alguna vegada has pogut veure, o veus a vegades, en el bany del teu habitatge, peixets d’argent.

Peixets d’argent

Els comunament anomenats Peixets d’argent es diuen en realitat “Lepisma Saccharina. Són petits insectes amb forma de peix o llàgrima de color plata que habiten normalment en els banys, o en altres llocs humits i foscos de la llar.

Les lepismes s’alimenten de midó (silicona, guix, paper, restes de teixit) però també de pell morta i cabells. És per aquest motiu que en els nostres banys es troben més que còmodes i en conseqüència es reprodueixen amb moltíssima facilitat. Cada peixet femella posa al dia un parell d’ous i aquests fan eclosió en entre 20 i 40 dies, depenent de les condicions.

Són nocius o perillosos els peixets d’argent?

Aquests petits insectes són completament inofensius per als humans, no mosseguen, piquen ni transmeten cap malaltia. El més greu que et pot passar és que provoquin petits buits entre les rajoles del teu bany o que es colin a la teva biblioteca i deteriorin els teus llibres.

No obstant això, resulta una mica molest ensopegar-se amb ells en anar al bany i no dóna a la llar un aspecte massa higiènic.

Com acabar amb els peixets d’argent

Hi ha diferents remeis casolans i bastant naturals per a posar fi a aquesta plaga. Et citem els principals:

  • Àcid bòric: pots trobar-ho en farmàcies, habitualment per encàrrec i en forma de pols (se sol utilitzar com a desodorant per als peus). Escampant-ho per les cantonades dels habitacles afectats faràs que en pocs dies desapareguin aquests insectes.
  • Si prefereixes no utilitzar “verins” pots servir-te també d’aromes que actuen com a repel·lent i a més resulten agradables al nostre olfacte. Alguns d’ells són la canyella, les fulles de cedre o l’oli essencial de lavanda.

Posar fi a la humitat és el més recomanable

Sens dubte, mantenir el teu bany net, ventilat i lliure d’humitats és el millor remei, ja que no sols prevens la proliferació d’insectes. A més, evites els efectes que la humitat té sobre materials de construcció (estructurals) i per a la salut (dolors, al·lèrgies, etc.).

Per a això, el millor és confiar en un expert en humitats com Hydrotec. No debades portem des de 1988 ajudant llars a posar fi a la humitat.

Telefona’ns al 935 843 379 o contacta amb nosaltres.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís