L’assegurança de la llar cobreix un problema d’humitats ?

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

 

La cobertura d’una assegurança de llar variarà segons la modalitat que tinguem contractada, avui al blog d’Hydrotec, veurem en quins casos la companyia asseguradora cobreix un problema d’humitats en el nostre habitatge.

En el procés de construcció d’un edifici intervenen diferents agents, però si patim un mal en el nostre habitatge…

 

Qui està obligat a reparar un mal en el nostre habitatge?

La normativa vigent estableix uns terminis de responsabilitat i garantia per a determinar qui ha de fer-se càrrec de reparar un mal com l‘aparició d’humitats en el nostre habitatge.

Per l’esmentat anteriorment, el primer que farà la nostra companyia d’assegurances serà buscar quina causa la humitat a la nostra casa. Si l’origen es deu a

vicis constructius, dificultat en l’execució de l’obra o defectes en l’acabat, el més probable és que hagi de pagar la reparació el promotor o el constructor de l’obra.

Quan cobreix l’assegurança de la llar un problema d’humitats?

En alguns casos la responsabilitat serà de la comunitat de propietaris, d’algun veí o nosaltres mateixos com a propietaris. En general, el segur només es farà responsable quan la causa de les humitats es pugui atribuir al propietari de l’habitatge.

Si l’origen de la humitat és un problema amb un sanitari, un desguàs o la impermeabilització d’una finestra, el propietari té l’obligació de reparar-lo, ja que no es tracta d’una deterioració general de l’edifici.

És llavors quan podem reclamar a la nostra assegurança.

Què cobreix la pòlissa de la llar?

La cobertura varia segons el tipus de pòlissa:

En el cas de tenir una cobertura bàsica, hauràs d’afrontar el teu el cost d’acabar amb les humitats, és a dir, hauràs de contractar un equip d’experts professionals que detecti l’origen i li posi solució. Quan hagis demostrat que no tens humitats, la companyia abonarà la pintura de parets, canvi de paviment o cablejat elèctric, és a dir, els danys estètics.

Si tens una cobertura específica la companyia cobrirà els danys causats per humitats per condensació, siguin estructurals o del contingut de l’habitatge. No obstant això, no es farà càrrec d’aquells produïts per un mal manteniment.

 

Com podem reclamar?

És important ser ràpids i notificar el sinistre com més aviat millor, durant la primera setmana des que ho hem percebut. Podem fer-ho per escrit i incloure informació amb detalls sobre els danys, és aconsellable comptar amb un informe tècnic perquè la companyia es faci càrrec de la reparació.

 

En Hydrotec som especialistes en el tractament de les humitats. Contacta amb nosaltres i deixa que un dels nostres experts avaluï el teu cas i desfés-te d’una vegada per sempre de la humitat i dels seus problemes associats.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís