Salnitre, com ha arribat a la meva paret?

Humitats, Sin categorizar

El salnitre és una substància blanquinosa que pot aparèixer a les parets dels edificis o als garatges. S’origina a conseqüència de la filtració d’aigua del subsòl o per capil·laritat, quedant incrustades a les parets les substàncies salines originant unes taques molt vistoses. En realitat, es tracta d’una pols blanca que va acumulant-se a les parets.

El salnitre pot arribar a penetrar en materials molt comuns com el maó, i també acostuma a ser habitual en zones de costa o pròximes a ella, com Barcelona, i amb aigües que tenen una alcalinitat molt alta. Després de les èpoques de pluja, l’aigua es concentra al subsòl i els materials de la construcció no són capaços d’eliminar el salnitre, quedant-se incrustat en aquests.

Conseqüències del salnitre en les parets

L’aparició del salnitre no és només un problema estètic, si no que pot tenir conseqüències importants per a la salut si no s’elimina en profunditat. Aquestes són les conseqüències:

  • Aparició d’humitats
  • Aparició de floridura a l’interior dels habitatges.
  • Proliferació d’àcars i bacteris.
  • Agreujament d’al·lèrgies i problemes respiratoris.
  • Dermatitis.
  • Important deteriorament del revestiment de les parets, la qual cosa fa perillar la seguretat del propi edifici.
  • Aparició de malalties respiratòries cròniques a llarg termini.

La filtració per capil·laritat pot arribar a produir taques de salnitre de fins a un metre d’altura. Si això passa, cal prendre mesures al més aviat possible.

humedad en las paredes

Conseqüències de la filtració d’aigua a les parets. Foto: Pixabay

Com acabar amb el salnitre en les parets?

La forma provisional d’acabar amb el salnitre a les parets és aplicar productes especialitzats per a treure les taques blanques. Però si el que volem és una solució definitiva, el recomanable és posar-se en mans de professionals que s’encarreguin de fer un diagnòstic del problema per a atallar-lo d’arrel.

A més, és important realitzar un manteniment periòdic de l’estat de les parets per a evitar que s’acumuli el salnitre el menys possible.

Vols saber més sobre el salnitre de les parets de casa teva o del garatge? Posa’t en contacte amb Hydrotec i els nostres especialistes faran una revisió exhaustiva del problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís