La pintura antihumitat elimina la floridura?

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Quan tenim un problema d’humitat i busquem en internet com solucionar-lo, el més probable és que ens aconsellin usar una pintura antihumitat, però… La pintura antihumitat elimina la floridura? Avui en Hydrotec ho descobrirem.

 

Una de les solucions més populars per a eliminar la floridura és l’aplicació de pintures antihumitat. Aquesta és una de les primeres opcions que ens apareixen per a combatre un problema d’humitats en les parets, perquè sol ser el mètode més ràpid i econòmic per a fer desaparèixer les taques.

 

Tipus de pintures per a eliminar les humitats

En el mercat existeixen molts productes amb diferents composicions i noms, però l’objectiu continua sent el mateix: eliminar la floridura de manera permanent. Les pintures es divideixen en dues grans famílies:

 

  • Pintura antifloridura
  • Pintura tèrmica anticondensació

 

Tots dos prometen resoldre el problema causat per la humitat, utilitzant dos mecanismes diferents:

 

Pintura tèrmica anticondensació

Aquest producte crea una protecció aïllant que impedeix la formació de condensació. Gràcies a les microsferes de vidre i ceràmica de la seva composició, aquesta pintura ajuda a aïllar l’interior de l’habitatge. D’aquesta manera, es redueix la diferència de temperatura i es contraresta la proliferació d’espores.

 

Pintura antifloridura

En aquest cas, la pintura està enriquida amb biocides. Aquesta substància crea un entorn inhòspit per a les espores i els organismes i actua com a element dissuasiu contra la formació de noves inflorescències de matèria orgànica.

 

Remei o solució temporal?

Si bé és cert que les pintures específiques permeten resoldre les típiques taques de floridura o de salnitre derivat de la humitat per capil·laritat o humitat per filtració, aquesta solució és solament temporal perquè no acaben amb el problema, simplement l’oculten.

 

A més, la pintura antihumitat està pensada per a reforçar les parets amb problemes d’humitat d’una manera econòmica i fàcil d’aplicar. No obstant això, aquesta pintura solament impedeix el pas de l’aigua, no del vapor i això fa que la pintura, passat un temps, s’acabi desconxant.

 

Pèrdua de diners a llarg termini

El preu mitjà de les pintures tèrmiques i antifloridura oscil·la entre 10 i 20 euros/litre, i són barates i fàcils d’usar per si soles, per això molta gent les usa. La seva àmplia distribució i facilitat d’ús són els veritables punts forts d’aquests productes.

Cal anar amb compte: l’estalvi de costos és només aparent i no és una inversió que valgui la pena a llarg termini. La floridura pot reaparèixer fins i tot després d’haver dedicat temps i esforç a una aplicació meticulosa de la pintura.

 


A Hydrotec, podràs trobar un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència a solucionar qualsevol mena de problema d’humitats.

Posa’t en contacte amb nosaltres a través de:

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís