Com eliminar les humitats de la cuina

Consells, Humitats, Tractaments

La cuina és un altre dels espais de la casa on se sol acumular un percentatge elevat d’humitats. Això és degut principalment al vapor d’aigua que generem al cuina els aliments i que pot arribar a produir problemes d’humitat per condensació. A més a més, a la cuina solen produir-se canvis elevats de temperatura provocant un deteriorament superior al que es produeix en altres llocs de l’habitatge.

Des d’Hydrotec et presentem cinc consells útils i senzills que poden ajudar-te a disminuir el grau d’humitat en la cuina.

Com evito les humitats a la cuina?

Tapa les olles i paelles sempre que cuinis

Cobrir els aliments amb tapes t’ajudarà a reduir la quantitat de vapor a l’aire. Una altra opció són les olles de cocció lenta, ja que contribueixen a disminuir la humitat interior. Hi guanyaràs en salut.

Utilitza els extractors

Fer ús dels extractors per capturar el vapor t’ajudarà a reduir la humitat de l’aire. També és important ventilar amb una finestra oberta al mateix temps. No apaguis l’extractor ni tanquis la finestra tan aviat com acabis de cuinar, deixa-la oberta durant 15-20 minuts.

Neteja a fonts l’aigua o restes de menjar

Quan se’ns cau alguna resta de menjar tendim a netejar-la ràpidament, però moltes vegades ho fem de manera superficial i no eixuguem “a fons” les restes d’aigua. És a dir, és important assecar les gotes que queden després de la neteja perquè seran les causants de provocar floridura i humitat.

lavar vajilla

És important mantenir completament seca i neta la vaixella. Foto: Unsplash

Utilitzar un deshumidificador

Utilitza un bon producte antihumitat de tant en tant per assegurar-te d’evitar l’excés d’humitat a la cuina.

Comprovar danys estructurals de l’habitatge es important especialment en cases antigues on pot ser que no hi hagi un aïllament adequat al voltant de les canonades o a les finestres. Assegura’t d’impermeabilitzar la teva llar amb dobles finestres o tancaments hermètics, així com reparar les esquerdes que apareguin en parets i soterranis.

Baixa les escombraries tots els dies i mantingues la vaixella seca

Baixa les escombraries diàriament per a evitar que la floridura proliferi dins de les bosses. N’hi ha prou amb un parell de dies perquè això passi i el mateix ocorre amb la vaixella sense fregar i assecar. Mantenir-la neta i seca evitarà que es converteixi en un focus de gèrmens.

Aquests trucs et poden servir per a evitar parcialment els problemes d’humitat, però si tens humitats en la cuina per problemes d’humitat per condensació et recomanem dur a terme un tractament a fons. A Hydrotec tenim professionals que t’ajudaran a acabar amb elles. Contacta a través d’aquest formulari o trucant al 935 843 379.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís