Humitats al traster? Així les pots prevenir

Consells, Humitats, Tractaments

La humitat al traster dels habitatges es produeix habitualment a causa de filtracions d’aigua, ja sigui per pluges intenses i errors a les parets que fan que l’aigua es “coli”, o per la falta de ventilació. A l’igual que passa en els soterranis, el pas de l’aire és més aviat escàs i això pot fer que la humitat sigui més alta que la recomanada.

Segons els experts, la humitat relativa a la llar ha d’estar entre el 30% i el 50%. Valors superiors a aquests poden ser perjudicials per a la salut ocasionant a llarg termini problemes respiratoris a causa de la proliferació de fongs.

A Hydrotec som experts en el tractament d’eliminació d’humitats, que inclouen les humitats per filtració, capil·laritat i condensació, els principals tipus. No obstant això, per evitar que les humitats arribin a deteriorar el teu traster, els nostres especialistes et recomanen el següent per prevenir la seva aparició.

Realitza una inspecció de fuites

Inspecciona minuciosament les esquerdes i forats de les parets, ja que són les zones sensibles per les quals pot haver filtracions d’aigua. Si vius en un edifici seria recomanable tractar aquest tema amb la comunitat de propietaris, de manera que es pugui realitzar una inspecció comunitària per prevenir possibles danys en l‘estructura de l’edifici provocada per aquestes esquerdes.

Assegura’t que el teu traster tingui ventilació amb la col·locació de reixetes a la part inferior de la porta d’entrada.

Guarda els objectes secs completament

Encara que sembli una obvietat, el fet de mantenir 100% secs tots els objectes que guardes al traster, ajuda a evitar la humitat. Moltes vegades guardem articles de temporada com equips de busseig o esquís que estan humits. Tot això contribueix al fet que el nivell d’humitat en un espai tancat com el traster pugi considerablement.

Instal·la una càmera d’aire d’aïllament

Pots instal·lar una barrera de vapor, amb polietilè, per bloquejar la humitat exterior. En primer lloc, assegura’t amb un equip d’experts que és possible instal·lar una i quina seria la més adequada en funció dels materials de l’edifici.

Pinta la paret amb pintures antihumitat

gritas en las paredes por humedad - Hydrotec

Paret esquerdada. Foto: Pixabay

Hi ha pintures antihumitat que són transpirables. També hi ha pintures anticondensació, però no són exactament el mateix. La condensació es deu a la falta de ventilació i la humitat al mal aïllament de les parets, en termes generals, de manera que en aquest cas és millor utilitzar una pintura antihumitat.

Si després d’aquests consells per prevenir humitats, aquestes persisteixen, el més recomanable és posar-te en mans d’especialistes com Hydrotec on comptem amb els nostres productes antihumitat. Contacta amb nosaltres i t’informem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís