3 senyals de que la teva casa té problemes d’humitats

Humitats, Tractaments

Tant els habitatges situats en zones urbanes com als afores, poden patir problemes d’humitats similars, afectant tant a la seva estructura com a la salut de les persones que hi visquin.

A continuació, a Hydrotec volem explicar-vos 3 dels senyals més comuns que alerten que la teva llar té problemes d’humitats. Alhora, volem que coneguis el seu origen i com evitar-les.

1. El problema més comú: l’aparició de floridura

La floridura sol manifestar-se en forma de taques negres que apareixen tant a les parets, a la roba com en el mobiliari. La floridura és un símptoma que evidencia un problema d’humitat a la llar. Una mala ventilació de l’interior de les estances, la filtració de l’aigua de l’exterior o el fet de viure en zones humides solen ser les causes habituals.

Per evitar que les taques de floridura s’expandeixin, una solució temporal és fer servir aigua oxigenada, vinagre de poma o oli d’arbre a la zona afectada. Si el que vols és que no tornin a aparèixer, a Hydrotec recomanem instal·lar un sistema de ventilació forçada. D’aquesta manera, s’aconsegueix insuflar aire (filtrat i pre-escalfat) a l’interior de la llar eliminant els problemes derivats de les humitats.

2.  Deteriorament de la pintura i dels revestiments

Un mal aïllament entre les parets exteriors i la fonamentació pot deixar pas a l’aigua procedent del subsòl. La humitat procedent de l’exterior es filtra pels materials de construcció, causant el deteriorament de la pintura, l’aparició de salnitre o que el revestiment es desprengui o quedi bombat.

Per frenar l’avanç d’aquest tipus d’humitats, a Hydrotec recomanem el tractament d’injecció de resines silà-syloxano. Amb l’aplicació d’aquestes resines, es crea una barrera que evita que la humitat pugi des del terra cap amunt.

3. Excés de baf

L’excés d’humitat a l’interior de l’habitatge, derivat del contrast tèrmic de l’interior amb l’exterior, comporta una acumulació de el vapor d’aigua. Aquest excés d’humitat es fa visible amb l’aparició de l’anomenat baf.

Les superfícies on sol visibilitzar són els vidres, on l’aigua queda dipositada en forma de gotes causa de la condensació. Sol ser un problema que es manifesta més durant l’hivern, ja que la temperatura de l’interior de la llar és molt més alta que la de l’exterior.

Tal com hem explicat amb l’aparició de floridura, una manera efectiva d’eliminar el baf és instal·lar un sistema que insufli aire de l’exterior, la qual cosa permetrà que no es generi l’efecte de condensació i que es mantinguin uns nivells d’humitat òptims en les diferents estances de la llar.

Esperem que el post et sigui útil per fer front a les humitats del teu habitatge. En el cas que els problemes persisteixin, en Hydrotec som experts en el tractament de tot tipus d’humitats.

Contacta amb nosaltres i t’assessorarem sense cap compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís