Com eliminar la humitat per condensació als armaris?

Humitats, Tractaments

La humitat és un factor que afecta a tot tipus de superfícies de casa. Els armaris no són una excepció, ja que, al ser espais petits i amb poca ventilació, solen originar problemes d’humitats per condensació.

La humitat per condensació és un fenomen que sol aparèixer quan el vapor d’aigua contingut a l’aire es transforma en líquid a l’entrar en contacte amb una superfície freda. A continuació detallem quins són els factors que faciliten l’aparició de les humitats per condensació dins dels armaris de la llar i les possibles solucions:

1. Producció excessiva d’humitat dins de casa

Posem un exemple, si tenim un armari situat dins el lavabo o la cuina, la humitat generada a l’interior d’aquests espais de la casa pot filtrar dins de l’armari creant un excés d’humitat. Altres activitats del dia a dia com cuinar, assecar la roba a l’interior de la casa o posar la calefacció massa alta pot potenciar l’increment de la humitat per condensació.

Tapar les olles al cuinar, assecar la roba a l’exterior o posar la calefacció a una temperatura moderada són solucions pràctiques per prevenir l’aparició d’aquest tipus d’humitats.

Si el problema persisteix, la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació és un mètode vigent per acabar amb la humitat per condensació.

2. Ventilació insuficient

A part de la producció excessiva d’humitat dins d’alguns espais de la casa, una altra causa que pot suposar l’aparició de la humitat per condensació és la ventilació inexistent o insuficient. Els armaris solen ser espais petits i amb poca ventilació. Encara que un armari en qüestió no estigui situat dins d’una espai de la casa sense excés d’humitat, si la zona posterior de l’armari està en contacte amb una paret afectada per humitats, pot filtrar a l’interior de l’armari, fent que la roba o allò emmagatzemat dins es deteriori.

La ventilació freqüent tant de l’interior de l’armari com dels espais de la casa on s’acumula més condensació poden evitar l’aparició de problemes d’humitat per condensació.

3. Vivenda hermètica

Una de les característiques comunes que es tenen en compte en un habitatge és el seu correcte aïllament de la temperatura exterior per a un correcte confort. Tot i ser un factor important, l’excés d’hermeticitat d’una casa també pot afavorir l’aparició d’humitats per condensació dins dels armaris.

Una adequada ventilació de tots els espais de la casa, obrint diàriament les finestres, sobretot en aquelles zones propenses a patir condensació és una solució per reduir gradualment la humitat de la casa.

En cas que el problema persisteixi, hi ha diversos sistemes de ventilació mecànica per eliminar la condensació.

A Hydrotec som experts en tractaments per solucionar les humitats per condensació, de manera que pots contactar amb nosaltres i et proposarem la solució més efectiva i econòmica i t’informarem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís