Com eliminar les humitats per condensació?

Consells, Humitats

Les humitats per condensació són un problema que afecta a moltes llars. Aquest tipus d’humitat apareix quan hi ha un excés de vapor d’aigua en l’ambient que es passa a estat líquid en el moment en què contacta amb una superfície freda.

La humitat per condensació és un problema que pot aparèixer per diverses causes:

1. Ventilació insuficient

Una bona ventilació és essencial per a evitar que sorgeixin problemes relacionats amb la humitat. Si la ventilació de la teva llar és insuficient, pot provocar l’aparició d’humitats per condensació que afectin el benestar de les persones que hi viuen.

2. Tenir una vivenda hermètica

La hermeticitat de l’habitatge permet mantenir una temperatura de confort per als que hi viuen, evitant les sensacions de fred a l’hivern i de calor a l’estiu. No obstant això, una hermeticitat excessiva pot provocar l’aparició d’humitats per condensació.

3. Producció excessiva d’humitat dins de casa

És molt comú la producció excessiva d’humitat dins de casa a causa de les activitats que es duen a terme dia a dia (cuinar, planxar, dutxar-nos o fins i tot respirar). L’activitat diària pot arribar a provocar l’aparició d’humitats per condensació que tinguin conseqüències negatives per als habitants de la llar.

Un dels principals efectes associats a aquest tipus d’humitat és l‘aparició de floridura i pot tenir efectes nocius sobre la salut (malalties pulmonars, cefalees…) principalment per a persones al·lèrgiques, gent gran i nens.

Si observes que en les parets de la teva llar comença a proliferar la floridura, no t’espantis! A Hydrotec tenim la solució.

Moltes vegades, aquest tipus d’humitat pot solucionar-se amb la instal·lació d’un extractor comercial. No obstant això, en algunes ocasions aquesta solució no és suficient i hem de recórrer a solucions professionals per a la humitat per condensació.

La instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació és un mètode eficaç i econòmic per acabar amb els problemes que sorgeixen de la humitat per condensació. Aquest sistema funciona recollint aire de l’exterior per insuflarlo a l’interior de l’habitatge. D’aquesta manera, l’aire està en constant moviment per evitar que la humitat es condensi.

A Hydrotec comptem amb diversos sistemes de ventilació mecànica per eliminar la condensació, per la qual cosa pots contactar amb nosaltres i et proposarem la solució més efectiva i econòmica.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís