¿Goteres o humitat per condensació? Problemes a la planta alta

Humitats

Normalment les goteres es produeixen a la part inferior de les parets o fins i tot a mitja alçada, en parets principalment que es troben sota el nivell de terra o en contacte directe amb aquest. No obstant això, en habitatges que es troben per sobre del nivell de terra i en la part superior de les parets també podem trobar humitats. Aquestes humitats en zones altes poden aparèixer degut a dues causes diferents: o bé tenim goteres o hi ha humitat per condensació. Per esbrinar quin d’aquests dos problemes afecta les parets i sostres del teu domicili, segueix llegint aquest article i t’ajudarem a diferenciar-los.

Goteres

Una gotera es una filtració d’aigua. Normalment la causa més comuna de la seva aparició la trobem en algun tipus de desperfecte a la coberta de l’habitatge, com ara:

  • Trencament d’alguna teula
  • Esquerdes a les rajoles de la terrassa
  • Acumulació d’aigua a la terrassa
  • Mal drenatge de l’embornal
  • Filtracions provinents de la façana. L’origen d’aquest tipus de filtracions pot ser molt variat: desguassos trencats, canals pluvials en mal estat, mal segellat de les finestres …

Totes aquestes causes fan que al sostre, o a la part superior de les nostres parets, apareguin taques marrons o, fins i tot, que caiguin gotes d’aigua.

Un mètode fàcil per discernir entre una gotera i les humitats per condensació és el següent: si és en els dies de pluja quan creixen les taques o cauen gotes, es tracta d’una gotera i no d’humitats. En aquest cas, el millor que podem fer és revisar que no patim algun dels desperfectes llistats anteriorment.

Humitat per condensació

Al contrari que les goteres, les humitats per condensació tenen el seu origen a l’interior de la casa. La humitat per condensació s’origina a causa del nostre dia a dia: dutxar-nos, cuinar o estendre la roba, són activitats que generen un excés de vapor a l’ambient que acaba convertint-se en humitats.

Però aquest no és l’únic motiu, un elevat contrast de temperatura entre l’interior i l’exterior de l’habitatge o el tenir un habitatge molt hermètic (pel que fa a ventilació) també poden contribuir a l’acumulació d’humitat a l’ambient.

Els símptomes de la humitat per condensació són: la floridura, i el baf als vidres. Així mateix, la humitat busca les zones més fredes de la vivenda, per la qual cosa freqüentment les taques i la floridura apareixeran al voltant de les finestres, a les cantonades, darrere dels mobles o en aquelles parets on no toca massa el sol.

Si creus que podries tenir humitats per condensació, no ho dubtis, truca’ns. En Hydrotec podràs trobar un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència en solucionar qualsevol tipus de problema d’humitats. Posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon 935 843 379 o omple el nostre formulari de contacte. Els nostres tècnics d’anotar les dades per programar una visita totalment gratuïta per realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució a el problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís