Humitat al traster. Com solucionar el problema.

Humitats, Tractaments

El traster és una habitació extra on guardem tots aquells objectes que ja no fem servir, o ho fem amb poca freqüència, per això que al no ser una habitació d’ús habitual normalment cau en desús i es cuida poc. Amb el pas dels anys, i el baix manteniment de l’espai, és normal que la humitat faci acte de presència fent malbé aquelles pertinences que havíem emmagatzemat al traster.

Per evitar que aquest sigui també el teu cas, avui parlarem de com solucionar aquest problema, però abans parlarem que humitats trobarem en el nostre traster:

Tipus d’humitats al nostre traster

Abans de conèixer la solució més adequada el primer serà saber quin tipus d’humitats podem trobar.

El primer tipus d’humitat que ens podem trobar és la humitat per filtració lateral. El traster normalment està situat en pàrquings o en la part de soterrani del nostre habitatge, així que és habitual que una o diverses de les parets del nostre traster es trobarà totalment o parcialment soterrada.

És per això que la humitat sol aparèixer en els laterals del nostre traster, ja que la humitat es filtra del subsòl cap a les nostres parets, en forma de reguera. I per culpa d’aquesta humitat filtrada les nostres pertinences acaben espatllant-se.

D’altra banda, trobem la humitat per capil·laritat. Aquesta humitat es sol donar en trasters que donen a peu de carrer, és a dir, que no es troben ni total ni parcialment soterrats. Els símptomes més típics d’aquest tipus d’humitat afecten la part inferior de les parets, danyant revestiments i deteriorant sòcols.

A més, si a l’entrar en un traster sents una olor molt forta, probablement aquest no pateixi només d’humitat, sinó que segurament també s’han fet malbé alguns dels objectes emmagatzemats. Especialment en el cas de la roba, ja sigui de tela, pell o cuir, el més plausible és que s’hagi cobert de floridura – i d’aquí la forta olor al traster.

Solució als problemes d’humitat

Per poder solucionar la humitat per filtració, utilitzarem el Sistema Cuvelage. Aquest tractament consisteix a impermeabilitzar la paret afectada amb morters tècnics i reforçar-la amb fibres.

D’altra banda, per solucionar la humitat per capil·laritat, el tractament més efectiu és el sistema d’injeccions de gel. Mitjançant la injecció de gel al llarg de les perforacions realitzades es crearà un barrera que impedirà que la humitat traspassi els porus de la construcció.

I en aquest aspecte és en el que, des d’Hydrotec, podem ajudar-te: posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon 935 843 379 o omple el formulari de contacte. Els nostres tècnics anotaran les teves dades per programar una visita totalment gratuïta per realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució a el problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís