Humitats en la llar, un perill per a la salut

Humitats

L’aparició d’humitats en el nostre domicili, més enllà de resultar un problema estètic o estructural del nostre habitatge, també pot convertir-se en un problema per a la nostra salut.

Això es deu al fet que l’excés d’humitat relativa en l’ambient, augmenta considerablement la possibilitat de contreure malalties respiratòries, o accentuar els símptomes de les malalties que ja es pateixen, com l’asma, la bronquitis o infeccions pulmonars. A més, la humitat continguda en l’ambient també augmenta la sensació de fred, dificulta la respiració.

ESTOR

Malalties que s’agreugen amb la humitat

Articulacions i músculs

Les persones que sofreixen malalties reumàtiques, problemes musculars o que han sofert alguna fractura òssia o lesió muscular, poden experimentar majors dolors o veure com reapareixen aquestes malalties a causa de la humitat.

Al·lèrgies i malalties pulmonars

Les humitats a casa també poden comportar l’aparició d’àcars, fongs i altres bacteris que poden provocar al·lèrgies i agreujar malalties respiratòries ja existents. Els col·lectius més vulnerables aquest tipus d’agents són nens i les persones majors, havent de destacar el fet que els àcars són un desencadenant comú de l’asma en bebès.

Com prevenir la humitat en cases

La humitat que podem trobar en el nostre habitatge pot tenir orígens molt variats, depenent de l’estada en la qual trobem humitats, entre altres factors. Descobreix aquí les principals causes de la humitat, segons l’espai en el qual ens trobem.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís