Què he de fer per evitar les humitats per condensació al bany?

Consells, Humitats, Tractaments

L’acumulació d’humitat a l’interior d’algunes de les habitacions del nostre habitatge és molt freqüent. El lavabo és un dels espais de casa on es donen les condicions idònies per a l’aparició d’humitats per condensació a causa dels canvis bruscos de temperatura i a una insuficient ventilació.

Els vidres entelats o les taques de floridura a les parets o sostre són dos dels indicatius que tenim un excés d’humitat al lavabo. A continuació us explicarem alguns consells per evitar les humitats per condensació al bany i mantenir el vapor d’aigua a uns índexs acceptables.

Mantingues ventilat l’espai

Segons un estudi publicat a Environmental Health Perspectives, la humitat que hauríem de mantenir en el nostre habitatge hauria d’estar compresa entre el 40 i el 60%. El bany, en termes generals, és un de les zones de la casa on el vapor d’aigua en l’ambient supera la franja recomanada. Aquestes condicions afavoreixen l’aparició de floridura, un fong que aprofita les humitats de les zones on l’aire no circula per expandir-se.

Per reduir la presència d’humitat al bany, el més efectiu és ventilar-lo sempre que puguem. Deixar oberta la porta i la finestra, instal·lar un extractor o on sistema de ventilació a la llar són mesures molt útils per mantenir l’índex d’humitat sota control.

Controla la humitat de casa

Mesurar la humitat de la nostra llar és una tasca senzilla si disposem d’un termòmetre higròmetre. Amb la instal·lació d’aquest dispositiu electrònic podrem saber en tot moment i de forma precisa la temperatura i la humitat relativa de l’interior del bany i de la resta d’habitacions.

La informació proporcionada per aquest instrument de mesura ens servirà per saber si cal deshumidificar l’aire de casa nostra.

Productes antibacterians recomanats

Per evitar l’aparició de floridura de les parets ia la resta de superfícies del nostre bany, hi ha multitud de productes de neteja destinats a aquest fi. Per a una correcta desinfecció recomanem utilitzar aigua oxigenada a el 3% o vinagre de poma, 2 solucions senzilles i fàcils d’aplicar que ajuden a evitar el problema.

Ruixa sobre les cantonades, parets i sostre del bany i deixa actuar cada producte durant aproximadament 10 minuts. A continuació neteja amb un drap humit cada zona per prevenir l’aparició de taques.

Aquests són alguns consells a tenir en compte per evitar les humitats per condensació al bany. Si el problema persisteix, a Hydrotec com a especialistes en el tractament de les humitats de la llar, recomanem la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació. Contacta amb nosaltres i t’informarem sense cap tipus compromís!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís