Quines precaucions prendre per a evitar la humitat a casa?

Consells, Humitats

La humitat present en les llars pot ser causada per diferents motius i depèn, entre altres factors, de l’estada en què apareguin els símptomes. En aquest article parlarem de les principals causes de la humitat a casa, centrant-nos en les habitacions i els banys, i donarem també alguns consells pràctics i senzills per a evitar les humitats.

Evitar la humitat en habitacions.

Una persona adulta, genera de mitjana 25cl de condensació durant una nit de somni – mitjançant la respiració i la transpiració –. Aquesta humitat, es produeix en forma de vapor que va saturant l’aire de l’habitació fins que acaba per condensar-se en les zones més fredes, com les cantonades, cristalls de finestres, bigues de formigó… Tret que l’habitació es ventili durant la nit, aquesta condensació acabarà causant l’aparició de floridura a les cantonades de les parets, darrere de mobles, i entorn a les finestres.

Per això, si no tenim interioritzats una sèrie de bons hàbits relacionats a la ventilació i l’ús de calefaccions, podem acabar desenvolupant problemes de salut com a infeccions cròniques de les vies respiratòries.

Evitar la humitat per condensació en el bany.

El bany és l’estada on més vapor d’aigua es produeix de la casa, i per això la floridura i les humitats solen aparèixer de forma més freqüent en aquesta habitació, a causa de la condensació del vapor d’aigua.

Per a evitar aquest tipus d’humitat, l’originada per condensació, Hydrotec recomana tres senzills passos:

1- Mantenir la porta tancada en usar la dutxa o banyera per a evitar que la humitat s’estengui a altres habitacions.

2- Obrir la finestra del bany durant una hora, just després d’utilitzar la dutxa, però deixant la porta tancada per a mantenir la humitat dins del bany.

3- Abans d’omplir la banyera d’aigua calenta, omplir el fons de la banyera amb aigua freda per a reduir la quantitat de vapor d’aigua.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís