Tenir humitats a les parets

Consells, Humitats

Si tens pensat pintar la teva casa, abans de fer-ho, hauries de tenir en compte els possibles problemes d’humitat en les parets. Al post d’avui t’explicarem com detecta-los.

Pintar un pis, suposa un canvi substancial en l’habitatge sense haver d’invertir una gran quantitat de diners. Jugant amb la paleta de colors, podem generar una major sensació d’amplitud i potenciar la llum natural que ens entra.

Últimament la tendència a l’hora de pintar qualsevol domicili, és la d’optar per tons naturals, com els colors terra o els blancs trencats. Aquests colors ens fan connectar amb la naturalesa i, a més, generen un ambient relaxant – i aquesta sensació és la que més se sol buscar a casa després de tot un dia de treball.

No obstant això, abans de donar-li un nou aire al nostre habitatge amb una nova capa de pintura, hauries de revisar les parets en cerca d’humitats, existents o incipients. És convenient repassar la paret a la recerca d’humitats, ja que si pintes sobre una humitat estaràs perdent diners. La humitat acabarà per travessar i encrostonar la nova capa de pintura, arruïnant el treball i pintura invertida en la nostra bonica paret.

Alguns dels símptomes que poden revelar la presència d’humitats en les parets són: pintura deteriorada o amb bombolles, salnitre, floridura, sòcols enlairats o bufats…

Com solucionar les humitats a les parets

En primer lloc, haurem de determinar quin tipus d’humitat està afectant el nostre habitatge. Per a això hi ha una sèrie de preguntes que ens podem plantejar: Quins símptomes aprecio per determinar que hi ha humitat? Els vidres de les finestres degoten i estan plens de baf? Tinc floridura a les parets? La floridura o les taques d’humitat estan a mitjana o baixa altura, o per contra estan més aviat prop del sostre?

Si veiem que tenim floridura o taques a la part superior de les parets o a prop del sostre, o veiem que hi ha baf en els vidres, ens trobem davant un cas d’humitat per condensació. Per a eliminar aquesta humitat per condensació, s’instal·la un sistema de ventilació mecànica.

Pots trobar més informació sobre les humitats per condensació en aquest article.

Si d’altra banda, en observar la pintura de la paret veiem un revestiment deteriorat o salnitre, el més probable és que es tracti d’humitats per filtració o per capil·laritat, en lloc d’humitats per condensació.

Encara que aquests petits trucs poden servir per a realitzar un diagnòstic preliminar, des d’Hydrotec aconsellem sempre realitzar un diagnòstic professional i amb garanties.

A Hydrotec podràs trobar un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència a solucionar qualsevol tipus de problema d’humitats. Posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon 935 843 379 o emplena el nostre formulari de contacte. Els nostres tècnics anotaran les teves dades per a programar una visita totalment gratuïta per a realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució al problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís