Com reduir les humitats al garatge?

Humitats, Sin categorizar

Les humitats per condensació als garatges són un problema molt habitual, especialment en llocs molt càlids o freds i amb un nivell d’humitat alt com és el cas de la ciutat de Barcelona. Si hi ha humitats en els garatges o soterranis que danyen l’estructura, la millor opció és deixar la seva eliminació en mans de professionals com Hydrotec.

No obstant això, els nivells excessius de condensació i humitat al soterrani o garatge poden tenir un efecte negatiu en la teva salut, a causa de la concentració de floridura de les parets. A més, les humitats poden provocar que els cotxes s’oxidin més ràpid.

5 formes de reduir la humitat al garatge

  • Controlar la temperatura

La diferència de temperatura respecte a l’exterior pot produir l’aparició d’humitats. Per evitar això i si és possible, pots col·locar un escalfador que ajudi a reduir la condensació.

  • Revisar la ventilació 

La ventilació adequada del garatge (a les parets o el sostre) és essencial per reduir la condensació i ajudar a mantenir l’equilibri entre l’aire dins i fora de la teva llar. Qualsevol sistema de ventilació de garatge, com els respiradors de sostre de turbina d’ús comú, també s’han de netejar regularment per permetre un flux d’aire eficient.

  • Inspeccionar el drenatge del pis i el sostre

El drenatge de pis i del sostre del garatge ha d’inspeccionar-se periòdicament per ajudar a mantenir a ratlla la condensació. És recomanable assegurar-se que les tapes de desguàs de pis no estiguin obstruïdes i que les vies d’escapament es mantinguin lliures de runes per evitar fuites al garatge.

  • Instal·lar una barrera d’aïllament   

La humitat al garatge es pot reduir instal·lant barreres de vapor o aïllament. Acostumen a utilitzar-se en la construcció per evitar les condensacions intersticials. Hi ha varis tipus de barreres de vapor i una de les més utilitzades són les làmines de polietilè. Els experts en l’eliminació d’humitats al garatge poden ajudar-te.

  • Aplicar un revestiment de pis al garatge

Un revestiment de pis al garatge reduirà significativament els nivells d’humitat del soterrani. Eliminar el revestiment antic també ens permetrà sanejar part de la paret i facilitar la seva ventilació.

 

  • Assecar el vehicle (si està massa mullat)

Un cotxe mullat després d’una intensa pluja o un cobert de neu facilita la creació de més humitat al garatge. L’ideal seria assecar el cotxe abans d’estacionar-lo a l’aparcament.

  • Revisar els tancaments hermètics del garatge

Realitza una revisió dels tancaments de la porta del garatge. Tot i que les portes dels garatges no són hermètiques, assegura’t de tenir una protecció contra la humitat per reduir la condensació. Un garatge càlid ajudarà a mantenir els nivells de condensació sota control.

Per assegurar-te del bon estat del teu garatge, contacta amb Hydrotec i respondrem els teus dubtes.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís