Efectes de la humitat sobre la sensació tèrmica

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Què és la sensació tèrmica

La sensació tèrmica és, com diu el seu nom: la temperatura tal com la percep/sent el nostre cos. Aquesta variació entre la temperatura ambient i el com la sentim la causen de diferents factors, habitualment externs. T’expliquem el procés.

Possiblement has observat que moltes vegades a 15 graus sents calor i a 18 fred. En molts casos no existeix una concordança entre la temperatura ambiental i la sensació que aquesta produeix sobre el teu cos.

El nostre organisme està preparat per a funcionar de manera òptima a aproximadament 37°. Per aquest motiu, per a regular i adaptar les possibles variacions de temperatura compta amb un mecanisme de defensa.

Aquest mecanisme està basat principalment en l’augment i la disminució dels vasos sanguinis. A major temperatura el flux sanguini augmenta i facilita la transpiració, fent que el nostre cos elimini la calor sobrant, alhora que ens refresca. En canvi, el fred disminueix aquest flux i reté la calor corporal.

Però hi ha factors externs com a humitat o vent que poden alterar aquests mecanismes.

Com actua la humitat sobre la sensació tèrmica

  • Amb temperatures elevades la humitat altera la transpiració dificultant-la i augmentant en el nostre cos la sensació de calor.
  • En canvi, amb el fred la sensació d’humitat ens xopa. Aquest “efecte mullat” no permet que el nostre cos conservi la calor, ja que trenca la capa aïllant d’aire que té la pell o que podrien proporcionar-nos certes peces de roba.

Ja hem parlat en altres articles sobre els efectes que la humitat té sobre la salut. Com veus, a més, haurem de sumar a aquests l’alteració de la sensació tèrmica. Vegem que efectes pot arribar a tenir.

Efectes del fred i de la calor sobre el nostre cos

Com evitar els efectes nocius de la humitat a l’hivern

Per a ajudar-te a eliminar l’excés d’humitat a l’hivern pots utilitzar peces de llana (que absorbeixen la humitat).

També, ventilar el teu habitatge. Ja que obrir durant un temps breu les finestres influeix molt poc sobre la temperatura ambiental, en canvi pot alleujar de manera notable la humitat en l’ambient. Igualment t’ajudarà, tenir catifes que t’aïllen del fred del terra, alhora que absorbeixen la humitat ambiental.

No obstant això, aquests consells són efectius en curts períodes de temps, i no ofereixen una solució a llarg termini. Moltes vegades, els tèxtils que xopen acaben produint floridura i agreujant encara més el problema.

Hydrotec, i acaba amb la humitat i amb els problemes que porta

Hydrotec tractem humitats des de 1988. El nostre equip d’experts i els nostres productes exclusius ajudaran al fet que la teva llar es mantingui lliure d’humitats.

Crida’ns, t’assessorem sense compromís

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís