La humitat pot provocar mal d’ossos?

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Molts estem familiaritzats amb el concepte “meteorosensible” o hem sentit a persones grans dient que amb la humitat els fan mal els ossos, però això està científicament provat o és una llegenda?

La resposta és que l’avi tenia raó, almenys en part. T’expliquem la relació que existeix entre la humitat i el dolor.

Quina relació hi ha entre la humitat i els dolors d’ossos

En realitat, el que fa mal no són els ossos sinó les articulacions.

Tots estem exposats al clima, però el nostre cos és intel·ligent i està en equilibri amb el clima local.

Una persona que viu a Barcelona o Madrid està acostumada al clima d’allà, de la mateixa manera que algú que viu en el tròpic o a Alaska. El nostre cos està habituat a una pressió determinada que reben els nostres tendons i articulacions. El problema té lloc quan aquesta pressió canvia.

La majoria de nosaltres no accentuem aquests canvis, però si ho fan moltes persones que pateixen algun tipus de malaltia com: artrosi, artritis reumatoide o fins i tot gent que ha sofert fractures o lesions.

En aquestes persones tenen, com a causa de les seves malalties, diferents densitats en els seus tendons o cartílags, amb el que la resposta compensatòria amb la diferència de pressió es tradueix moltes vegades en inflamació o dolor.

El fred, moltes vegades causat per la humitat, provoca augment de viscositat sobre el líquid sinovial (que lubrifica i nodreix els cartílags). Això dóna lloc a una disminució de la lubricació, que al seu torn provoca rigidesa a l’articulació.

Com evitar els dolors causats per la humitat

Un habitatge humit no és una llar saludable per a persones que no tenen cap dolencia, amb el que encara ho és menys per a persones afectades per alguna xacra, sigui del tipus descrit o d’uns altres.

A més, el contacte amb la humitat farà que les persones més sensibles, com a ancians o nens, que no tenen problemes acabin desenvolupant algun.

En aquest sentit el millor si tens humitat en el teu habitatge és que consultis amb un especialista que t’ajudi a eliminar-la de manera definitiva.

Mentrestant, et donem alguns consells per a mantenir en forma les teves articulacions:

  • Fes exercici suau de manera habitual – Mantenir els teus músculs forts ajuda als teus tendons a suportar el pes del teu cos.
  • Mantingues una dieta equilibrada – Com més pes tingui el teu cos més hauran de suportar les teves articulacions.
  • Hidrata’t – És important per al teu cos en general, i els teus teixits necessiten aigua.
  • Aplica calor local – Les compreses de calor seca en les zones en les quals tinguis dolor t’ajudessin a alleujar-ho.

Per què Hydrotec?

Perquè som experts en humitats, i sigui com sigui el tipus d’humitat que sofreix el teu habitatge A Hydrotec et donarem el diagnòstic i et procurarem una possible solució.

Crida’ns o contacta amb nosaltres i t’informem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís