Humitats a l’estiu: tot el que has de saber

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Avui al blog d’Hydrotec descobrirem tot el que cal saber sobre les humitats a l’estiu. Continua llegint si vols saber: en quina estació hi ha més humitat, com es generen les humitats a l’estiu, com afecten la nostra casa i a la nostra salut.

A més veurem alguns tips per a prevenir l’aparició d’humitats a la llar.

 

Què és la humitat en l’ambient?

Quan parlem d’humitat ens referim al nivell de vapor d’aigua que hi ha en l’aire. La quantitat d’humitat de l’ambient es veurà condicionada per factors climàtics com la temperatura, les condicions meteorològiques, a més de l’estació de l’any, la posició geogràfica o la proximitat amb la mar.

En espais interiors, també hem de tenir en compte que la humitat estarà condicionada pel grau i qualitat d’aïllament de les nostres cases i pisos.

 

Hi ha més humitat a l’hivern o a l’estiu?

La humitat és present durant totes les estacions de l’any, la majoria de persones pensen que hi ha més humitat durant els mesos hivernals que durant l’estiu.

Aquesta creença es deu al fet que relacionem la humitat amb el fred, però res més lluny de la realitat: els nivells d’humitat poden ser fins i tot més alts a l’estiu que a l’hivern.

A l’estiu l’aire està a una temperatura molt més elevada que a l’hivern, això fa que augmenti la seva capacitat d’emmagatzemar vapor d’aigua i, per tant, es crei humitat. De fet, quan el termòmetre arriba als 20 °C la capacitat de l’aire és fins a 10 vegades major que quan està a 0 ºC

 

Llar saludable: humitat alta o baixa?

L’interior de la nostra llar ha de tenir un nivell de vapor d’aigua en l’ambient equilibrat. Tant l’excés com el dèficit d’humitat en l’ambient, pot resultar perjudicial per a l’estat i manteniment del nostre habitatge. O el que és pitjor: poden ser nocius per la nostra salut.

 

Com afecta la baixa humitat a la nostra salut:

  • Dermis: les pells sensibles s’assequen i poden arribar a cridar-se, causar èczemes o escates.
  • Visió: la sequedat resseca els ulls causant molèstia i coïssor.
  • Aparell respiratori: els virus i la humitat són grans amics, a més en els espais secs tenen més facilitat per a propagar-se i mantenir-se en l’aire.

 

Com afecta l’alta humitat a la nostra salut:

  • Aparell respiratori: en aquests ambients és molt fàcil que proliferin àcars que poden provocar infeccions respiratòries com l’asma, la bronquitis o al·lèrgies.

 

Segons els estudis de l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA), per a mantenir una vida saludable, hem de viure en espais on el nivell d’humitat estigui entre el 30% i el 50%.

 

Com es crea la humitat en la nostra llar a l’estiu?

A l’hivern tanquem les finestres, balcons i portes per a aïllar-nos de l’exterior i protegir-nos del fred. En canvi, a l’estiu fem tot el contrari: obrim per a buscar una mica d’aire i refrescar les nostres llars.

Hem d’estar atents, ja que fent això estem ficant a l’enemic a casa. Dins de la nostra casa l’aire és calent i, si està en contacte amb aire de l’exterior carregat de vapor d’aigua, acumularà cada vegada més humitat.

A més, pot ser que a casa hi hagi aires més freds i secs d’altres habitacions com el garatge, el soterrani o els que produeixen els sistemes d’aire condicionat,

Quan l’aire calent carregat de vapor d’aigua es refreda, es condensa i pot provocar l‘aparició d’humitats per condensació, fongs, floridura, taques, bacteris o àcars en la nostra llar.

 

Com reduir la humitat a l’estiu?

Per a evitar que apareguin humitats durant els mesos d’estiu pots seguir aquests consells:

  1. Renova l’aire: deixa que entri aire fresc que renovi el que hi ha a l’interior. Ho pots fer obrint les finestres; usant un ventilador, molt millor per a escampar l’aire; o amb un sistema d’aire condicionat.
  2. Plantes: les plantes a l’interior de la llar augmenten el nivell d’humitat.
  3. Deshumidificador: aquest dispositiu està dissenyat precisament per a eliminar la humitat de l’aire. Situa-ho en les zones més humides de la casa per a millors resultats.
  4. Evita generar vapor d’aigua: les dutxes amb aigua calenta, la cocció d’uns certs plats o la neteja, genera molta humitat. Intenta evitar-ho fent ús d’extractors o ventilant.
  5. Aïllament: protegir-nos de l’exterior serà la millor manera de prevenir la humitat, així que posa mesures per a aïllar bé la teva casa.
  6. Demanar ajuda a un professional.

 

 

Torna de les teves vacances amb una casa més saludable

Finalment, no espereu fins que aparegui floridura, taques o problemes de salut derivats de les humitats. Prevenir és molt millor que curar, així que si decideixes posar solució al teu problema d’humitats, res millor que fer-ho durant les vacances.

Aquest estiu des d’Hydrotec, t’oferim fins a un 10% de descompte en els nostres serveis.

Posa’t en contacte amb nosaltres i protegirem la teva llar d’humitats. Recorda, 25 anys d’experiència ens avalen.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís