Protegir el nostre traster, soterrani o garatge de la humitat

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Si tens un garatge particular o un pàrquing col·lectiu, és molt probable que tinguis allà un espai habilitat com a traster. Això té múltiples avantatges i només un inconvenient: la humitat. En aquest sentit, en l’article t’ajudarem a protegir el que guardes en el teu traster o garatge de la humitat.

Per què tinc humitat en el meu garatge o soterrani

La presència d’humitat en la majoria de garatges, pàrquings o soterranis es deu al fet que aquests estan o a nivell, o sota el nivell, del sòl, i això els fa estar moltes vegades en contacte amb el nivell freàtic.

Què és el nivell, capa o mantell freàtic.

El mantell freàtic en anglès “water table” (taula d’aigua) és la capa del sòl en la que circula l’aigua. Seria el punt en el qual si realitzem un forat en el sòl, trobaríem aigua. Aquest punt varia segons règim pluviomètric (comportament de les pluges al llarg de l’any).

Com és lògic, com més a prop estigui la capa freàtica del nostre sòl, més possibilitats hi ha que la humitat que genera sigui absorbida per materials porosos, i que pugi a través dels murs formant el que anomenem humitat per capil·laritat quan estiguem al mateix nivell i humitat per filtració quan estigui soterrat. A més, com aquesta pot canviar el seu nivell, podem trobar humitat en llocs on abans no hi havia.

Com protegir el nostre traster o garatge.

Els objectes que emmagatzemem en els nostres garatges o trasters són en la seva majoria sensibles a l’efecte de la humitat. Si no posem remei podem descobrir-nos amb les nostres coses greument deteriorades i inservibles. Per a evitar que això ocorri, et donarem alguns consells d’emmagatzematge.

No obstant això, tingues en compte que, si la humitat persisteix (cosa que en el cas de la humitat per capil·laritat és una cosa que podem donar per fet) aquests remeis seran temporals o insuficients.

El millor per a protegir les nostres parets de possibles danys estructurals i preservar els nostres preuats objectes dels devastadors efectes de la humitat és tallar el problema d’arrel, i això implica cridar a un expert en humitats.

Trucs per a protegir de la humitat els nostres objectes o mobles.

Netejar

Sempre que vagis a guardar alguna cosa assegura’t de netejar-la i, després de la neteja, assecar-la totalment eliminant qualsevol rastre d’humitat. Per a la neteja pots utilitzar vinagre blanc o bicarbonat (assegura’t abans que el material no es ressenti per l’ús de producte).

Cobrir per a protegir

En el mercat hi ha disponibles caixes i paper d’embalar especials antihumitat. Pots recórrer al seu, ús o pots també fer servir caixes o paper convencionals i incloure en els embalatges bossetes antihumitat de gel de sílice.

El nostre consell professional

Tinguis o no humitat en el teu garatge, per a mantenir els teus objectes o mobles protegits et recomanem seguir les pautes de neteja, assecat i embalatge anteriorment descrites. Sempre és millor prevenir que curar.

Truca’ns en el cas d’aparició de salnitre, floridura o pintura desconxada en les teves parets. A Hydrotec et visitarem i farem un diagnòstic per a trobar l’origen, i amb això farem la valoració de la solució definitiva.

Recorda que la humitat té moltes formes i totes posen en perill, a més de les nostres coses, l’estructura o estètica de les nostres llars, locals o garatges, i la nostra salut.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís