Quina relació tenen les paneroles amb la humitat

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Las cucarachas y la humedad | HydrotecSovint ens trobem persones que ens comenten que tenen paneroles d’humitat i ens pregunten com actuar. Per aquesta raó avui al blog de Hydrotec dedicarem aquest post a parlar sobre aquestes bestioles, més ben dit, INSECTES (així amb majúscules), i de la seva relació amb la humitat.

Què són les paneroles d’humitat?

Realment no existeix cap insecte denominat així, i de paneroles existeixen ni més ni menys que 4500 espècies en prop de 500 gèneres. Un número esgarrifós si com jo, els tens por, o fins i tot fòbia a les paneroles.

Les paneroles existeixen en el nostre planeta ja fa aproximadament 300 milions d’anys. Registres fòssils indiquen presència de paneroles en el període carbonífer, que s’estén des de fa 362,5 fins fa uns 290 milions d’anys.

Són, per tant, una de les espècies més antigues de la terra i tot apunta al fet que, a més, serà la que més tard desapareixerà. Sabies que, per la seva resistència a la radiació, es diu que les paneroles serien possiblement els únics supervivents d’una guerra nuclear?

I és que aquests insectes són un veritable malson per a moltes llars ja no sols per la seva resistència. A més, es diu que cada femella té un cicle aproximat de vida d’un any durant què pot tenir aproximadament entre 300 o 400 cries. Si tens en compte que aquestes cries, al seu torn, poden també donar lloc engendrar el mateix nombre de descendents entendràs ràpidament la magnitud de la tragèdia.

Quina relació tenen les paneroles i la humitat?

A les paneroles els atreuen els ambients càlids i humits (conceptes en si mateix ja bastant relacionats). En aquest sentit, ajudarà molt a mantenir la teva llar lliure de paneroles: la neteja de superfícies, i sobretot el seu assecat. També no deixar que la humitat s’instal·li en les teves parets.

Algunes pautes per a evitar que aquesta molesta bestiola s’instal·li a la teva casa

Els espais de les nostres llars que més agraden a les paneroles són el bany i la cuina. Això és així perquè són zones que tenen aigua i desaigües, i en les quals se sol instal·lar la humitat per condensació. Per això és important:

  • Que els espais estiguin correctament ventilats
  • Assecar les superfícies després del seu ús
  • Eliminar la floridura i la humitat de silicones i parets
  • Netejar periòdicament canonades i desaigües
  • Mantenir netes les estades i evitar acumular andròmines (els magatzems de llenya, o on guardem patates, cebes, etc. solen ser llocs molt atractius també per a les paneroles).
  • Restar alerta: si veus alguna d’aquestes bestioles en la teva cuina i bany, corre a prendre mesures abans que tinguis una plaga a casa.

Abans d’eliminar la floridura elimina la causa que el va produir

Netejar la floridura no et servirà de res si no elimines la humitat causant d’aquesta. Per desgràcia, la neteja serà només un remei temporal i reapareixerà en menys temps del que creus.

Per això, és important que un especialista en humitats et digui com eliminar la humitat per condensació de manera definitiva.

Hydrotec som especialistes en el tractament de les humitats. La floridura no sols és una possible font d’insectes, també pot esdevenir un problema per a la salut.

Truca ara! Deixa que un dels nostres experts avaluï el teu cas i desfés-te d’una vegada per sempre de la humitat i dels seus problemes associats.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís