On apareix floridura per humitat a casa

Consells, Humitats, Tractaments

Avui en el blog de Hydrotec veurem quines són les zones de casa on és més probable que aparegui floridura, un microorganisme que es forma en llocs on hi ha molta humitat i resisteix en qualsevol mena de superfície.

Què és la floridura?

La floridura és un fong microscòpic que contribueix a la descomposició de la matèria, sigui vegetal o animal. Viu en tota mena de superfícies i es reprodueix mitjançant espores que es dispersen per l’aigua, l’aire o a través dels éssers vius.

Es pot formar tant en espais interiors com en exteriors, només necessita unes condicions humides. La humitat és la millor amiga de la floridura i en aquestes condicions creix i es multiplica ràpidament.

Aquests fongs poden implicar problemes de salut, sobretot relacionats amb el sistema respiratori, per això hem de mantenir-lo allunyat de la nostra llar.

Per què apareix la floridura a casa?

Les espores entren en la nostra llar a través de finestres, portes o per conductes i sistemes de ventilació com a calefacció i aire condicionat. També podem ser nosaltres els portadors si se’ns peguen a la roba, les sabates o en el pèl de les nostres mascotes.

Hem de tenir en compte que els nostres habitatges estan construïts amb materials que afavoreixen la seva expansió: fusta; pintura; materials aïllants; guix; paper pintat; teixits com a catifes, cortines o entapissats; materials de cel·lulosa com a paper o cartó humit.

Hem vist com s’introdueix la floridura en la nostra llar, però perquè proliferi s’han de donar unes condicions d’humitat excessiva, vegem alguns focus d’humitat en el nostre immoble:

 

Focus d’humitat a casa

Hi ha factors que produeixen humitats en la nostra llar que són evidents i les seves conseqüències immediates com les inundacions, no obstant això, hi ha alguns motius més subtils i a vegades imperceptibles com estendre la roba dins de l’habitatge. Vegem alguns d’ells:

  • Goteres
  • Inundacions
  • Vapor d’aigua en cuinar o dutxar-se
  • Humidificadors
  • Fugides en canonades
  • Poca ventilació
  • Eixugar roba humida dins de casa
  • Aïllament deficient o excessiu
  • Espais humits com el soterrani o el garatge

Zones de casa on és probable que es formi floridura per humitats

Ara que sabem com entra la floridura i quins són els focus d’humitat, hem de controlar les parts i habitacions de la casa que són més susceptibles de sofrir floridura:

1. Sostre

Es pot formar si tenim un problema d’humitats per condensació, freqüent en banys o cuina i a causa d’una mala ventilació; o humitats per filtració, pot tractar-se d’una fugida en una canonada en la nostra pròpia llar o el del veí, o una filtració en la teulada.

2. Sòl

El paviment és un ambient perfecte perquè es formin colònies de floridura, està ple de racons com les juntes de les rajoles o l’enrajolat del bany on s’acumula pols i brutícia que els serveix d’aliment.

3. Parets

La majoria de parets estan fetes amb guix, aquest material té un alt contingut en cel·lulosa, element que encanta als fongs. A més, darrere dels murs hi ha petites cavitats on es creen bosses d’aire humit, ideal perquè creixi la floridura.

D’altra banda, aquests microorganismes també s’alimenten de matèria orgànica que podem trobar en materials adhesius. Si la nostra paret està folrada amb paper tapís o paper pintat, és molt probable que estigui pegada amb aquesta mena de cola.

4. Finestres

Les finestres i els seus marcs són un altre punt conflictiu. Es pot generar floridura a causa d’humitats per condensació, fruit d’un mal aïllament. La floridura sol aparèixer en les juntes dels cristalls.

5. Soterrani

Aquesta habitació reuneix tots els requisits perquè es formi floridura, en termes generals: és fosca, té poca ventilació, no fem vida en això, pot sofrir humitats per capil·laritat o filtració. Cal estar alerta.

6. Conductes d’aire

Els canals per on circula l’aire, com la calefacció, l’aire condicionat o la xemeneia, han de revisar-se periòdicament, ja que les restes d’aigua generaran un ambient òptim perquè visqui la floridura.

7. Teixits

Si la nostra roba es queda mullada per molt de temps, es generaran fongs. És important assegurar-se que estigui seca abans de guardar-la en l’armari; per això s’aconsella estendre fora de casa o usar l’assecadora.

De la mateixa manera, si els nostres mobles estan entapissats, absorbiran humitat i la situació s’agreujarà en el cas que siguin de fusta.

Elimina la floridura amb Hydrotec

Si has detectat floridura en alguna part de la teva casa, és hora de posar remei i acabar amb les humitats que ho produeixen. Si encara no hi ha floridura, però notes més humitat de l’habitual i vols assegurar-te de no sofrir un problema d’aquest tipus en el futur, el millor serà que un professional estudiï les condicions de la teva llar.

En Hydrotec som experts a combatre humitats i prevenir problemes del futur. Trobem la humitat, detectem el tipus i l’eliminem aplicant la millor solució del mercat.

No ho dubtis i contacta amb nosaltres, t’assessorem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís