Humitat a casa. Quin és el seu origen?

Humitats

L’aparició d’humitats a la nostra llar pot manifestar-se de diferents maneres depenent del seu origen. Per a evitar aquest tipus de problemes, és important que els nivells d’humitat de la llar siguin els adequats per a mantenir l’espai saludable. 

Els alts nivells d’humitat no només causen estralls a la seva casa, sinó també poden anar en detriment de la seva salut, ja que les condicions d’alta humitat són favorables per al creixement de floridura i fongs. A continuació hem assenyalat 5 de les causes més comunes que donen origen a les humitats a casa:

1. Humitat al bany 

El bany és un dels llocs més humits de la casa. Quan ens dutxem, la diferència de temperatura entre l’aigua de la dutxa i la temperatura ambient, provoca la condensació del vapor, impregnant el sostre, les parets i el terra de l’habitació. Aquest efecte rep el nom d’humitat per condensació. Si el bany no està prou ventilat, pot comportar l’aparició de taques fosques a les diferents superfícies.

2. La cuina

El vapor d’aigua que generem en cuinar alguns aliments o els canvis elevats de temperatura que es produeixen en la cuina, sense una ventilació adequada poden comportar l’acumulació d’alts índexs d’humitat. Tapar les olles i paelles en cuinar, assecar les superfícies i la vaixella quan està humida o l’ús de l’extractor són alguns trucs per a evitar parcialment aquests problemes d’humitat.

3. Assecar la roba

Abans de recollir i guardar la roba a l’armari de la nostra habitació, hem d’assegurar-nos que hagi quedat completament seca. Una tasca quotidiana aparentment simple, si no es duu a terme correctament, pot acabar deteriorant l’interior del nostre guarda-roba. 

Si és possible, seca les teves peces en l’exterior de la teva llar, d’aquesta manera facilites que la humitat que impregna la roba es dissipi per l’aire.

4. Filtracions d’aigua

La humitat per filtració es manifesta quan l’aigua de l’exterior de la nostra vivenda es filtra a través de murs, soterranis o garatges. Les conseqüències de les filtracions solen ser l’aparició de taques en les parets, la debilitació de l’estructura de l’habitatge o la proliferació de malalties respiratòries. Per a solucionar les humitats per filtració, contactar amb un professional sol ser la millor solució per a determinar l’origen exacte del problema i detenir la seva expansió.

A Hydrotec, posem a la teva disposició un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència a solucionar qualsevol tipus de problema d’humitats. Posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre telèfon 935 843 379 o emplena el nostre formulari de contacte. Els nostres tècnics anotaran les teves dades per a programar una visita totalment gratuïta per a realitzar un diagnòstic complet i trobar una solució al problema.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís