La humitat, gran enemiga de la llar

Consells, Humitats, Tractaments

Des de l’experiència, en Hydrotec, podem afirmar sens dubte que la humitat és la gran enemiga de les nostres llars. Quan en el nostre habitatge vegem els primers símptomes d’humitat, és important actuar el més ràpid possible per a estalviar-te problemes estructurals en el nostre habitatge, problemes de diners o pitjor: problemes de salut.

 

Encara que d’entrada puguem arribar a pensar que la solució passa simplement per tornar a pintar la paret o comprar un deshumidificador, la humitat tornarà a aparèixer al cap de poc o quan apaguem el dispositiu, ja que l’origen de la qüestió no ha estat tractat, només s’han pal·liat alguns dels símptomes.

A més, és fonamental saber de quin tipus d’humitats es tracta abans d’actuar.

 

Tipus d’humitats

Vegem quin tipus d’humitats se’ns poden formar en la llar:

 

  • Humitat per capil·laritat
  • Humitat per filtració
  • Humitat per condensació

 

 

Humitat per capil·laritat

La humitat per capil·laritat es genera quan els capil·lars (porus) dels materials de construcció, ja no poden absorbir més aigua i sals minerals procedents del subsol. A aquest fenomen se’n diu capil·laritat.

 

Humitat per filtració

Aquest tipus d’humitat a casa és molt característic, ja que es troba en murs que estan enterrats totalment o parcialment. La humitat per filtració es produeix per falta de drenatge o per deficient impermeabilització, l’aigua es transfereix del sòl exterior al mur o paret de l’habitatge.

 

Humitat per condensació

Quan hi ha un excés de vapor d’aigua en l’ambient i aquest passa d’un estat gasós a un estat líquid en contactar amb una superfície freda, es forma la condensació i aquesta serà major com més vapor d’aigua hi hagi en l’ambient de l’interior de l’habitatge. Així es crea la humitat per condensació.

 

Com eliminar la humitat

Cal tenir en compte que encara que no vegem la humitat, si la humitat no es tracta continua causant estralls en el nostre habitatge: desgasta els elements estructurals del nostre domicili i pot ocasionar greus problemes de salut. Per això, l’única solució real als problemes d’humitat implica realitzar un tractament definitiu.

 

No obstant això, abans de llançar-nos a fer algun tipus de tractament antihumitat, hem de ser cautelosos i buscar el consell dels experts. És important posar-se en contacte amb especialistes, perquè ens indiquin quin és l’origen de les humitats que tenim a casa i com se’ls pot posar fi, indicant-nos quina és la solució o tractament més adequat per a nosaltres.

 

Detectada la humitat, acudeix a Hydrotec

Una vegada detectat el problema, l’últim que hem de fer és ignorar-lo, ja que no desapareixerà només. Tampoc té molt sentit optar per solucions temporals o merament estètiques, com tornar a pintar, per la mateixa raó.

En cas de descobrir humitats a la nostra casa, el que hem de fer és contactar amb un especialista que pugui solucionar el problema aplicant un tractament que variarà en funció del tipus d’humitat que tinguem.

 

A Hydrotec, podràs trobar un equip totalment qualificat amb una àmplia experiència a solucionar qualsevol tipus de problema d’humitats.

 

Posa’t en contacte amb nosaltres a través de:

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís