Humitats al teu pis de lloguer. Com afrontar-les?

Humitats, Tractaments

Si has llogat un pis i al cap de poc temps han començat a sortir en les parets taques d’humitat, és possible que l’habitatge ja comptés amb aquest problema i que no es trobés la solució més adequada.

Pintar o netejar la humitat no evitarà que torni a aparèixer.

La humitat, a més d’antiestètica, pot portar problemes per a la salut: el fred i la floridura us podrien afectar a tu o a la teva família. També per a la conservació de l’habitatge: la humitat pot restar un 50% de capacitat de càrrega en les teves parets.

Si simplement netes o pintes la superfície, evitaràs veure les taques durant una temporada, però pots estar completament segur que el problema tornarà tard o d’hora.

Com actuar?

Avisa ràpidament i per escrit a la propietat. És important que quedi constància de la comunicació de la incidència i de la data.

Necessites la valoració d’un especialista. En un habitatge de lloguer, és a càrrec de la propietat la conservació de l’immoble, excepte les petites reparacions derivades del desgast habitual de l’habitatge o els danys ocasionats pel mal ús.

Si la humitat ve de l’exterior (capil·laritat o filtració), la solució passa per la comunitat de veïns. En aquest cas, el propietari de l’immoble és qui ha de gestionar els tràmits oportuns.

Què depèn de tu?

La humitat per condensació ve de l’interior de l’habitatge. Et convidem a seguir algunes pràctiques que, a més de saludables, podran ajudar-te contra aquesta mena d’humitats. Encara que no et solucionaran el problema d’arrel.

  • Ventilar adequadament: és important fins i tot a l’hivern, l’aire ha de renovar-se. El problema és que, si tens condensació, per molt que ventilis, mai ho faràs amb totes les finestres de l’habitatge per a crear corrent d’aire, ni per un temps tan prolongat, amb el que el problema persistirà.
  • No estenguis la roba dins de casa: amb això l’única cosa que fas és agreujar el problema d’humitat en l’ambient. Encara que a vegades és més còmode, a la llarga, és una mala praxi.
  • Instal·la un extractor en el lavabo: en els habitatges que tenen problemes de condensació, tots els lavabos haurien de comptar amb un extractor, connectat a l’interruptor de la llum.
  • Calefacció adequada: la temperatura de confort i la més saludable se situa entre 20 i 21 graus.
  • Utilitza sempre quan cuinis la campana extractora de fums, així evitaràs l’excés de vapor que es crea.

Saps que una família de només 3 membres pot arribar a causar fins a 6,75 litres d’aigua en forma de vapor?

Com podem ajudar-te?

A Hydrotec portem des de 1988 ajudant a solucionar problemes amb les humitats. Recomanem als propietaris (i als inquilins que sofreixen el problema de condensació), que sol·licitin un pressupost gratuït i així explicar-los com és la solució al seu problema.
Crida’ns o contacta amb nosaltres, i t’informem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís